BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, herkesin çözüm sürecine katkı sunması gerektiğini belirterek, “Türklere sesleniyorum. Bu ülke bölünüyor ya da bölünecek diye kimsenin kaygısı olmasın. Kimse şüphe etmesin. Kürtlerin de kandırılma kaygısı olmasın, endişeye kapılmasın” dedi.


Van Kalesi arkasındaki Kültür Park'ta düzenlenen 'Dünya Kadınlar Günü' etkinliğinde polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Kadınlar alana üzerleri aranarak alınırken, alana alınmayan erkekler de kutlamayı uzaktan izledi.


Yerel sanatçıların şarkıları eşliğinde sahnede halay çeken BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, daha sonrada kadınlara seslendi. Yıllardır kadınların erkeklerin egemenliği altında ezildiğini belirten Buldan, "Şimdi kadınlar kendi sesleriyle haykırıyorlar. Biz erkeklerin kölesi olmayacağız. Kendi irademiz dışında evlilikleri kabul etmeyeceğiz" dedi.


Buldan, herkesin çözüm sürecine katkı sunması gerektiğini belirterek, "Buradan Türk ve Kürt halkına sesleniyorum. Önce Türklere sesleniyorum. Bu ülke bölünüyor ya da bölünecek diye kimsenin kaygısı olmasın. Kimse şüphe etmesin. Kürtlerin de kandırılma kaygısı olmasın, endişeye kapılmasın. Çünkü sizin arkanızda sayın Öcalan var. İmralı'da onurlu bir barışın temelleri atılıyor" şeklinde konuştu.


Kadınlar günü programı yerel sanatçıların kanseriyle son buldu.

Editör: Wan Haber