Figen Yüksekdağ, Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi’nde partisinin kadın seçim bürosu açılışına katıldı. Burada partililere seslenen Yüksekdağ, artık kadınların yeni bir yaşam istediğini belirterek, “Türkiye’de, bölgede ve bütün bir dünyada bu yeni yaşamı en fazla hak edenler kadınlardır. Yeni yaşamı kadınlar kuracak. Rojava’da kurduğu gibi kuracak. Yeni yaşamı kadınlar kazanacak, Kobani’de kazandığı gibi kazanacak. Bütün kadınlara, bütün insanlara dayatılan tutsaklık, esaret, zulüm, zorbalık sizlerin mücadelesiyle, sizlerin zaferiyle aşılacak. Çünkü kadınların 21. yüzyılda köle pazarında satılmasını istemiyoruz. Ezidi kadınlarının, Türkmen kadınlarının IŞİD barbar sürüsü tarafından esir edilmesini, köle pazarlarında satılmasını istemiyoruz” dedi. 


“Bizim kazanacağımızı çok iyi bilenler, sonlarını bugünden görenler bakın nasıl telaş ve panik içerisinde kıvranıyorlar” diyen Figen Yüksekdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“HDP’nin özgürlükten, emekten ve barıştan yana, büyük insanlığın mücadelesinin önünü geçmek için, onu darbelemek için her türlü sinsi, kanlı ve zorba planını karşımıza çıkarıyorlar. Bakın aylardan bu yana HDP’nin kaydettiği değişme, onlara düne kadar görmedikleri şeyi gösterdi, sonlarını gösterdi. HDP’nin, büyük insanlığın emek, özgürlük, barış ve demokrasi mücadelesi başladığı yerde, onların kirli, savaştan yana, şiddetten ve sömürüden beslenen siyaseti, işte bitişle karşı karşıya. Şimdi bu bitişi yaşayan bir iktidarın korkusu ve telaşı vardır karşımızda. Bakın bugün istatistiği çıkarılmış, bir buçuk ay boyunca 56 tane seçim büromuza saldırdılar, yaktılar, yıktılar. Onlarca partili arkadaşımızı gözaltına aldılar. Bizim seçim çalışmalarımızı ev ev, sokak sokak basmaya çalışıyorlar.” 

Editör: Wan Haber