Açıklamalarda bulunan Semra Odabaşı, bu yarışmada hedeflerinin kadın girişimcilerin hayata geçirmek istedikleri fikirlerini, hayallerini gerçekleştirmek istediklerini ve bunun da bir kelebek etkisi ile topluma yayılmasını arzuladıklarını kaydetti.

Odabaşı, “Biliyoruz ki, her kadının aklında ‘Ah şunu yapsam’, ‘keşke şöyle bir yerim olsa da şu işi yapsam’, ‘param olsaydı şunu yapardım’ tarzında bir dolu hayali vardır. Hayalleri vardır ama imkanları yoktur. Bizim yapmak istediğimiz elbette ki tümüne ulaşamasak da en azından bir kaçının hayallerini hayata geçirmelerine küçük bir dokunuşla destek olmak, aynı zamanda rol modeller oluşturmaktır. Proje ödülümüz, fikirlerini hayata geçirmek. Bunun bir kelebek etkisi ile topluma yayınlamasını da bekliyoruz. İmkan oluşturma fikrinin de toplum tarafından benimsenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bir baba kızına, bir girişimci fikri olan bir kadına, bir atölye kendi çalışanına imkan tanıyabilir. O zaman kadının gücünün ne kadar büyük ve etkili olduğunu göreceklerdir. İş hayatında kadınlar başarılı bir grafik çiziyor ve geçmiş yıllara oranla sektör seçimleri de değişiyor, genişliyor. Kadınlar işlerine tutkuyla sarılıyor, mücadeleci bir tavır sergiliyorlar. Biz geleceğin girişimci kadınlarına güveniyoruz. Onları projeleriyle birlikte bekliyoruz.

Projelerini yazıp VANTSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu’na teslim etsinler. Bizim için önemli olan onların gerçekleştirilebilir iş fikirleridir. Heyecanla bekliyoruz. Yarışmada 1, 2 ve 3’ye ödüllerimiz 5 Mayıs 2016’da VANTSO’da Türkiye’nin Kadın Gücü Van Buluşması programında dağıtılacaktır. Şimdiden bütün katılımcılarımıza başarılar diliyoruz” dedi. Odabaşı, proje başlangıcının 18 Nisan, bitiş tarihinin ise 28 Nisan 2016 olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: Wan Haber