Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Şemsibey Mahallesi’ndeki 40 hanenin elektriğini sağlayan trafodan kaynaklanan kaçak akım, halkın korkulu rüyası haline geldi. özellikle geçtiğimiz gün Şabaniye mahallesinde 17 yaşındaki bir gencin elektrik direğinin akımına kapılıp hayatını kaybetmesi üzerine vatandaşlar daha da çok tedirgin olmaya başladı.

Yaklaşık 40 hanenin bağlı olduğu trafodan dolayı evlerde kullanılan elektrikli cihazların hepsinde kaçak akım oluşurken, vatandaşlar büyük korkuyla cihazları kullandıklarını ifade ettiler. Mahalle sakinlerinden Mehmet Taflan, evlerinde kullandıkları tüm cihazlarda kaçak akım olduğunu ve bu yüzden korkudan dokunmadıklarını kaydetti. Çocuklardan dolayı endişe ettiklerini ifade eden Taflan, Yaklaşık 20 gün önce kurulan elektrik trafosuna bağlı yaklaşık 40 evde bu sorunun yaşandığını belirtti. Vangölü Elektrik Dağıtım Şirketi’nin (VEDAŞ) bu sorunu ciddiye almadıklarını ifade eden Mehmet Taflan, “VEDAŞ’a birçok kez gidip geldikten sonra bu trafoyu kurdular. Bizim evlerimizin hepsinde adeta ateş var. Evde bütün cihazlarımızda elektrik var. VEDAŞ’tan 4, 5 kez gelip baktılar ve henüz bir şey yaptıkları yok. Davacıyım, benim iki cihazım yandı. Hem elektrik süpürgesi hem de çamaşır makinem yandı” dedi.
Hakan Çoban adlı mahalle sakini ise, yaklaşık 40 evin aynı trafodan beslendiğini dile getirerek, “Yetkililer gelip baktıklar ve bunun fabrikadan kaynaklanan bir hata olduğunu söylediler. Her seferinde bir şey söylediler, yalnız sorunu gidermediler. Evlerin her tarafında elektrik var. Trafoda ayrıca hem ses geliyor hem de kıvılcım çıkıyor. Defalarca VEDAŞ’a gittik, hatta arızayı aradık, bize ‘sizden başka arayan yok’ diyerek telefonu kapattılar” şeklinde konuştu.

VEDAŞ yetkilileri ise, konuyla ilgili araştırma yapıldıktan sonra bir açıklama yapacaklarını belirtti.

Editör: Wan Haber