Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda verilen eğitim programına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, kurum içinde çalışanların iş sağlığı ve güvenliği için bu önemli eğitimlerin verilmesinin şart olduğunu söyledi.

Hayatın her anında insanların kazalara maruz kalabileceğini, gerek iş yerinde, gerek evinde veya başka yerde karşılaşabilecek kötü durumların olabileceğini belirten Kırekin, “Bundan dolayı iş sağlığı ve güvenliği konularında bilgi ve birikime sahip olmak lazım. İşin sağlığının yanında işin güvenliği de önemlidir. Aksi takdirde telafisi mümkün olmayan olaylarla karşı karşıya kalabiliriz. Kurum içerisinde tabi her bölümün farklı görevleri ve sorumlulukları vardır. Risk ve tehlikelere karşı hazır ve birikimli olmalıyız. Değişik alanlarda çalışan personelin iş güvenliği risklerini de öğrenmesi önemlidir. Her bireyin huzurlu bir şekilde çalışma hayatını sürdürmesine özen göstermeliyiz. İş hayatındaki en basit tedbirsizliklerin bile büyük sıkıntılara yol açtığını hatırlamalıyız. Hiç kimse iş kazasına uğramak istemez. Bu yüzden çalışanlar işlerini büyük bir dikkatle yapmalıdır. Bunun yanında elbette yöneticiler gerekli tedbirleri alacak ve bu konularda eğitimler verecek. Bu kapsamda önemli bir konu olan iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Mekanlar iş sağlığını etkilediği gibi, güvenliğini de etkiliyor. Biri işi doğru yapabilmek için genel prensiplere sahip olmak gerekir” dedi.

İş sağlığı ve güvenliği konusunda sunum yapan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Nurcan Alpaslan ise, genel iş güvenliği kuralları oluşturulması, kazaların ve meslek hastalıklarının önlenmesi ve güvenli bir iş ortamı oluşturulması konularında katılımcılara bilgiler verdi. (iha)

Editör: Wan Haber