Bu yıl adeta intiharlarla anılan Van'da intihar vakaları bitmek bilmiyor. Birkaç gün önce Gürpınar'da yaşanan intihar vakası ardından, önceki gün de Van'ın Çaldıran İlçesine bağlı Direkli Mahallesi'nde S. K. (20) isimli bir kadının intihar ettiği iddia edildi.

Van, 2015 yılına adeta intihar vakalarıyla girdi.

Sadece Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında çoğu kadın 30 dolayında kişi kendini asarak ya da silahla yaşamına son verdi.

Temmuz ayında vakalar son buldu derken Gürpınar'dan gelen intihar haberi, umutları yeniden kararttı.

Önceki gün de Çaldıran'a bağlı Direkli mahallesinde S. K. isimli bir kadının kendini evin tavanına asarak intihar ettiği iddia edildi.

İÇİMİZİ YAKIYOR

Halen yaşanan intiharlarla ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Van Kadın Derneği (VAKAD) aktivisti Songül Özünver, "Her intihar vakası içimizi karartıyor" dedi.

İntiharların sona ereceği yönünde bir ara umutlandıklarını ancak vakaların yeniden kendini gösterdiğine dikkat çeken Özünver, "Bu Van'ın kaderi midir, ne oluyor anlamış değiliz. Bunun bir sonu olmayacak mı, hep böyle mi sürecek? Bir ara durdu dedik, ama yeniden başladı. Çok ürkütücü bir şey. İntiharların durması için ne gerekiyorsa yapmak gerekir" diye konuştu.

ARAŞTIRMA BAŞLATILMIŞTI

Van'daki intihar vakalarının artması üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Van Valiliği'ne gönderilen yazı üzerine Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ve bazı kadın kurumlarının da içinde yer aldığı Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde bir araştırma komisyonu oluşturulmuştu.

VAKALAR YERİNDE İNCELENDİ

Komisyon, vakaların yaşandığı Tuşbaş İpekyolu ve Özalp ilçelerini dolaşarak olayları yerinde incelemişti.

Komisyonun geriye kalan vakaları da inceleyerek bir rapor oluşturacağı ve bakanlığa ileteceği öğrenildi.

Komisyonun, bir süredir bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle çalışmalara ara vermek zorunda kaldığı da belirtildi. (Adil Harmancı - Prestij Gazetesi)

Editör: Wan Haber