Karaman'da Ensar Vakfı'na bağlı çocuk yurtlarında ortaya çıkan cinsel istismar skandalı tek duruşmada verilen kararla örtbas edilirken, benzer bir skandal bu kez de Wan'da yaşandı. Merkeze bağlı Rêya Armûşê (İpekyolu) ilçesinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir ilkokulda 47 yaşındaki sınıf öğretmeni Halidun G.'nin, 11 yaşındaki A. E. ile B. K. isimli iki kız çocuğuna bir yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. 2015 yılının Ocak ayında başlayan istismar, bir yıl boyunca devam etti. Aynı zamanda sınıf öğretmeni olduğu mağdur çocuklara bir yıl boyunca özel ders veren Halidun G.'nin, iki çocuğa derslikte yalnız kaldığı zamanlarla birçok kez cinsel istismarda bulundu. 

İstismara uğrayan çocukların geçtiğimiz Aralık ayında ailelerine anlatması üzerine ortaya çıkan olayın ardından aileler, Wan Savcılığı'na Halidun G. Hakkında suç duyurusunda bulundu. 20 Aralık'ta hakkında Van 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne dava açılan Halidun G. tutuklandı. 

Bakanlığın geç gelen hassasiyeti!

Wan M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilen Halidun G. hakkında açılan davanın ilk duruşması ise 25 Mayıs'ta Van 1. Sulh Ceza Hakimliği'nde görülecek. Yaşları 11 olan iki kız çocuğuna cinsel istismarın Ensar Vakfı'nda yaşanan cinsel istismar olayı hemen hemen aynı tarihlerde yaşanmış olması dikkat çekerken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davaya müdahillik talebi ise aile ve avukatlar tarafından reddedildi. 

Editör: Wan Haber