Tuşba Belediyesi Toplantı Salonu'ndaki toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Taşyapan, yeni yılla birlikte gerçekleşen ilk toplantıda, geride kalan yıla ait değerlendirmelerin ve yeni yıla ait planlamaların yapıldığını belirterek, “Şu anda toplam 862 projemiz var. Bunların 455’i devam eden, 55’i ihale aşamasında olan ve 388’i başlanılmayan projemiz mevcut. Geçen yıl sektörler itibariyle en çok ödenek alan sektörümüz enerji sektörü gözüküyor. Tarım, inşaat, enerji, ulaşım, eğitim ve diğer sektörler olmak üzere toplam 695 milyon TL’lik bir harcama gerçekleştirmişiz. Bir diğer deyişle devletimiz, Van’a 695 milyon TL’lik yatırım yapmış” dedi.

Toplantının asıl amacının kurumlar arası koordinasyonu sağlamak olduğunu vurgulayan Vali Taşyapan, kurumlar arası sorunlara çözüm yolları arama görevleri olduğunu hatırlattı. Projelerin gerçekleştirildiğinde bir anlam ifade ettiğini kaydeden Vali İbrahim Taşyapan, “Kurumlar gerçekleştirebilecekleri yüklerin altına girerlerse, gerçekleşme süreleri kısalmaktadır. Bu süre uzarsa yatırımlar devlet üzerinde yük haline gelmektedir. Bu nedenle kısa zamanda ortaya çıkarılabilecek projeler üzerinde çalışılması gerekmektedir. Bildiğiniz gibi kamu kaynakları hepimize emanettir. Bu kaynakları en iyi şekilde, en kısa zamanda hizmete dönüştürmek de hepimizin görevidir” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından kamu kurum müdürleri, kendi kurumlarının geride kalan yıla ait, mevcut ve planlanan yatırımları ile bu yatırımlara ait maddi tutarları ve yeni projelerini kurul üyeleriyle paylaştı.

Yatırım miktar büyüklüğüne göre ilk olarak kürsüye gelen Karayolları 11. Bölge Müdürü Yüksek Mühendis Ahmet Turan Gülhaş, bölge müdürlüğü sorumluluk alanında yürütülen çalışmalar ve yatırımlar hakkında kurulu bilgilendirdi.

Zaman zaman kurumlar arası talep ve beklentilerin de dile getirildiği toplantı, DSİ 17. Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İller Bankası Bölge Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ 17. Bölge Müdürlüğü ve Van Büyükşehir Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu kamu kurumlarının, kurul üyelerini bilgilendiren sunumlarıyla devam etti.

Editör: Wan Haber