Gazeteyaşam'da yer alan haber şöyle;

Van’ın Erciş ilçesine bağlı Keklikova mahallesinde bulunan Neşe Horasan İlköğretim Okulu’nda okuyan H.Ç., (12) okulun Müdür Yardımcısı, M.D.’nin cinsel istismarına maruz kaldı. Kadın öğretmenin olayı fark etmesi üzerine istismarcı M.D., göz altına alınırken, telefonla aradığımız Milli Eğitim Müdürü Erol Şimsek, ilk olarak istismarı yalanlayarak üzerini örtmeye çalıştı. Olayın yaşandığını kanıtlayan ifadeler kullanmamız üzerine köşeye sıkışan Şimşek, “Bu durum haber olursa memleketimizin adı bozulur, lütfen haber yapmayalım” şeklinde savunma yapması dikkat çekti.

Çocuklara zaafı varmış

Daha öncede okuldaki çocuk öğrencilere zaafı olduğu ileri sürülen M.D.’nin H.Ç’ye sürekli ilgi duyduğu ve bu ilginin kadın öğretmenin dikkatinden kaçmadığı belirtildi. Son olarak istismarcı M.D’nin bugün H.Ç’yi taciz ettiği fark edilmesi üzerine olayla ilgili jandarmaya haber verildiği, olay yerine gelen jandarmanın istismarcı M.D’yi gözaltına aldığı öğrenildi.

Yaşanana istismar üzerine telefonla aradığımız Erciş Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Şimşek yaptığımız ilk görüşmede istismarı inkar ederek böyle bir olayın yaşanmadığını ve iddiaların asılsız olduğunu savundu. Şimsek’in istismarı örtbas etmesi üzerine olayın görgü tanıklarının olduğu ve jandarmanın olayla ilgili müdahalede bulunduğu ifadelerimiz sonrası köşeye sıkışan Şimsek, bu sefer olayı doğrulayarak konu hakkında inceleme başlattıklarını ifadelerine yer verdi.

‘Aman kimse duymasın, memleketin adı bozulur’

Yapılan telefon görüşmesi devamında gerçeği daha fazla inkar edemeyen Şimşek, olayın gizli tutulması ve basına yansıtılmaması ricasında bulunarak toplumun cinsel istismara karşı nasıl susturulduğu acı gerçeği açığa çıkardı. Şimşek, “Olay aslında büyütülecek bir olay değil. Öğrencimizin öğretmeni öğrencinin elini tutarken yanlış anlaşılmış. Lütfen olayı büyütmeyelim memleketin adı bozulmasın. Zaten gerekli işlemler başlatıldı”

Kaynak: Gazete Yaşam

Editör: Wan Haber