Mehmetçik Selen İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Van Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Milli Eğitim Müdür yardımcıları Ebubekir Kaçmaz ve Gıyasettin Subay, Şube Müdürü Galip Durmuş, Milli Eğitim Ar-Ge Birimi koordinatörleri, okul idarecileri, öğretmenleri ile veliler ve öğrenciler katıldı. Paylaşmanın ve yardımlaşmanın temelleri üzerine kurulu olan bir medeniyete sahip olduğumuzu ifade eden Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, “Yurdumuzda iki yüz metre uzunluğa sahip bir sokakta yaşıyorduk. Sokakta bulunan her evi evimiz gibi görüyorduk. Bu nedenle evlerin kapılarını kilitlemek yoktu. ‘Komşu aç iken kendisi tok olan bizden değildir’ geleneğine bağlı olarak komşuda pişen bir aş diğer komşunun da aşı idi. Paylaşmayı ve yardımlaşmayı toplumumuzda topyekûn gördük ve yaşadık. Bireyselleşen toplumumuzda ise bazı değerlerimiz gerçek anlamda yaşatılamamaktadır. Sosyal hayatımıza evrensel değerleri katarken kendi değerlerimizi de yaşamalıyız. Proje kapsamında kazandırılmak istenen değerlerin yanı sıra ailelerin ve toplumun da değerlerini sosyal yaşamda kazandırması ve yaşatması gerekir” dedi.


‘Başkalarının dertleriyle dertlenmeyen bizden değildir’ düşüncesiyle yola çıktıklarını belirten Mehmetçik Selen İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Sümeyye Kanmış ise, “Bazı ihtiyaç sahibi arkadaşlarım bile evinden getirdikleri eşyalarla bu kampanyaya destek oldular. Bazı arkadaşlarımız ise ihtiyaç sahibi olmalarına rağmen kardeşlerini kendilerine tercih ederek hediye talebimizi geri çevirdiler. Bu düşünce bizleri derinden etkiledi. Böyle yüreği geniş ve civanmert arkadaşlarla birlikte olduğumuz için çok mutluyum” diye konuştu.


Yapılan etkinliklerde katkılarından dolayı Okul Müdürü Abdurrahman Baycan, İl Milli Eğitim Müdürü Kına’ya, öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür etti.


"Huzurlu Bir Toplum İçin Değerler Projesi” kapsamında “Bir İyilik Yap, Gülümse” programı verilen hediyeler ve kötü alışkanlıkların yazıldığı balonların gökyüzüne bırakılması ile sona erdi.

Editör: Wan Haber