Bir otelde düzenlenen toplantı öncesinde kısa bir bilgilendirmede bulunan HP Baskı Sistemleri Kategori Müdürü Serkan Bayır, dünya çapında 160 bin perakende satış mağazası ve 185 bin iş ortağının olduğu HP’nin dakikada 100 yazıcı, 120 bilgisayar ve 4 sunucu satışı yapan bir marka olduğunu söyledi. Küresel çapta ulaşılan büyüklüğün artık Türkiye’deki tüketicilere de daha hızlı bir şekilde yansıdığının altını çizen Bayır, “Türkiye’nin en geniş satış ve destek ağına sahip teknoloji markalarından biriyiz. Baskı Grubu ve Kişisel Sistemler Grubu’nun bir çatı altında toplanıp HP Kişisel Sistemler ve Baskı Grubu olarak alınması, bu ağı daha da güçlendirdi. Teknoloji merkezlerimizin yanı sıra ülke çapında toplamda 6 bin bayiimiz ile tüketicilerimize ulaşıyoruz. Ayrıca Türkiye çapındaki tüm elektronik perakendecilerde HP ürünleri bulabiliyorsunuz” dedi.
HP olarak iş dünyasının mobilite ihtiyaçlarına yönelik ürün tasarlama kararlılığını sürdürdüklerini ifade eden Bayır, “Dolayısıyla dizüstü bilgisayarları, kurumsal tabletleri ve ultrabook’ları profesyonellerin aradığı şık tasarım, mobiliteye imkân sağlayacak hafiflik ve bir dizüstü bilgisayarın verimini yansıtacak şekilde tasarlıyoruz. HP olarak, bilgisayar sektöründeki liderliğimizi ve buna bağlı olarak hızla büyüyen tablet sektöründeki liderliğimizi de güçlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında HP ürünleri hakkında bilgiler sunan Bayır, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde açılışı yapılan 8 merkezi bilgisayar laboratuar ile bir adet yüksek lisans ve doktora bilim dersliğindeki ürünleri HP tarafından kurulduğunu da sözlerine ekledi. Toplantıda ayrıca HP Katma Değerli Ürünler Kategori Müdürü Emre Er, HP Türkiye Kurumsal Kanal Satış Müdürü Sıtkı Yavuz, HP Türkiye Baskı ve Görüntüleme Grubu InkJet Yazıcılar Ürün Müdürü Zeynep Simur, Veri Depolama ve Networking Sunumu - HP Sunucu, Veri Depolama Üniteleri Teknoloji Danışmanı Egemen Erdem ve HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu Ülke Müdürü Filiz Akdede, kendi bölümleri ile ilgili katılımcılara önemli bilgiler sundu.

Editör: Wan Haber