Halk takvimine göre yaz aylarının başlangıcı olarak kabul edilen Hıdrellez, her sene olduğu gibi bu sene de 6 Mayıs gününde Van Kalesi önünde bulunan alanda kutlandı. Kutlama hazırlıklarına günler öncesinden başlayan Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün koordinasyonuna gerçekleştirilen kutlamalara Tuşba Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü destek verdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından kutlamaların yapılacağı alan süslenip ses sistemi kuruldu. Van Kalesi önünde bulunan yeşil alanda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Kevenli ve Edremit SODES kadın destek programları çerçevesinde desteklenen kadınların piknik yapmasıyla başladı. Ardından Toplum Destekli Polislik Şubesi’nin himayesinde kutlama alanına Eczacılar Birliği İlkokulu öğrencileri getirildi. Van Kalesi ve Van evi hakkında öğrencilere bilgiler verildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, katılımcıların Hıdrellez bayramını kutladı. Katılımcılara hitap eden Aktuğ; “Şahsım ve kurumum adına böyle güzel bir günde bize eşlik eden ve etkinliğimize renk katan herkese canı gönülden teşekkür ederim. Bayramlar birlikte yaşamak için vardır. Geçmişimizden bugünümüze taşıdığımız bu güzel bayramı, bugün birlikte neşe içinde kutlamak bizi elbette ki mutlu etmiştir” dedi.

Tuşba Belediyesi’nin katılımcılara ayran aşı ikramından sonra katılımcılara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından top ve ip dağıtıldı. Katılımcılar söylenen türküler eşliğinde halay çekip eğlendiler.

Editör: Wan Haber