""


Kent merkezinden geçen Akköprü Deresi'nin kıyısını gece saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, dileklerini yazdıkları kağıtları suya bıraktı. Çoğunluğu kadınlardan oluşan ve sabahın ilk ışıklarına kadar çevresindekilerle konuşmadan mum yakıp dua edenler, tuttukları dilekleri de taş ve odun parçaları ile dere kenarına çizdi. Dileklerinin kabul olması için dere üzerindeki köprüden 7 kez geçen vatandaşların, dere kenarını aydınlatan mumlarla birlikte taş, odun ve bez parçalarıyla 'beşik, bebek, gelinlik, ev ve araba' çizmeleri dikkati çekti. Kutlamaların gün içerisinde Akköprü Deresi ve Van Kalesi çevresinde devam edeceği öğrenildi.


Sabah namazından sonra annesi ile dere kenarına geldiğini belirten Tuba Akçay, üniversite sınavına hazırlandığını ve sınavının iyi geçmesi için dua ettiğini söyledi.


Çocukları adına dua ettiğini anlatan Volkan Bingöl ise, geçen yıl dua ettiği oğlunun iş sahibi olduğunu, bu yıl da küçük oğlu için dilek tutmaya geldiğini ifade etti. Bingöl, denizcilik lisesinde okuyan oğlu için dere kenarında gemi maketi çizip dilek tuttuğunu bildirerek, "Hızır ve İlyas peygamberlerin burada buluştuğuna inanan insanlar gün ağarıncaya kadar dilek tutarlar. Buradaki taş ve ağaç parçalarından çocuğu olmayanlar beşik ve bebek, evi olmayanlar ev, arabası olmayanlar araba, genç kızlar gelinlik çizer ve dileğinin kabul olması için dua eder" dedi.

Editör: Wan Haber