Aralarında DBP PM Üyesi Metin Kutaz, HDP PM Üyeleri Özgür Zeydan,DBP Van İl Eş Başkan Vekili Nazmiye Acar, HDP Van İl Eş Başkanları Yakup Ataş, Gülistan Orhan, HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Adem Geveri, İl ve İlçe Belediye Başkanlarının, HDP-DBP İlçe Örgütleri, Barış Anneleri ile KJA Aktivistlerinin bulunduğu grup Hacıbekir Mahallesinde yaşanan çatışmaların ardından yıkılan evlerde incelemelerde bulunarak halkla görüştü.

Burada ilk olarak açıklamalarda bulunan DBP PM Üyesi Metin Kutaz, küçük çocukların gözü önünde çok sayıda özel harekat timinin mahalleyi adeta yıktığını kaydederek, neredeyse rutinleşen bu yıkımlara karşın tüm halkı duyarlı olmaya çağırdı.

Kutaz’ın ardından söz alan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ise, yakarak, yıkarak, imha ederek sonuç alacaklarını düşünenlerin yanılacağını söyledi. Yapılan katliamların hesabının elbet sorulacağını kaydeden Botan, “ Bunu yapanlar insanlığın vicdanında ve evrensel hukukta mahkum olacaklardır. Şu anda kendilerini çok güçlü zannedenler günü geldiğinde bu yaptıklarının hesabını insanlık ve hukuk önünde verecekler.” Dedi. Kaynak: Vanaktuel

3-624.jpg

Editör: Wan Haber