HDP’nin Van Büyükşehir ve İpekyolu belediye Eşbaşkan adayları Cumhuriyet ve Maraş caddelerinde esnaf ziyareti yaptı.

Eşbaşkan adaylarına esnaf ve halk büyük ilgi gösterdi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

HDP’nin Van’da seçim çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. HDP Van İl Eşbaşkanı Ümit Dede, HDP Van milletvekili Muazzez Orhan, HDP Van büyükşehir belediye Eşbaşkan Adayları Mustafa Avcı, Bedia Özgökçe Ertan ve İpekyolu belediye Eşbaşkan adayları Azim Yacan ve Şehzade kurt Kentin en kalabalık ve işlek caddeleri olan Cumhuriyet ve Maraş Caddelerinde Esnaf ziyareti yaptı. İki grup halinde gezen adaylara Esnaf ve halk büyük ilgi gösterdi.

Ziyaret sırasında esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen HDP Van büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Mustafa Avcı, “bizim başımız her zaman dik olup başaracağız. Van’da büyük bir başarı yakalayacağız. Halkımız ile birlikte 1 Nisan sabahı yeni bir güne uyanacağız” ifadelerinin kullandı.

İl Eş Başkanımız Ümit Dede, Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayımız Bedia Özgökçe, İpekyolu Eş Başkan Adayımız Azim Yacan ve DTK temsilcileri, Cumhuriyet ve Maraş Caddelerinde esnafımızı ziyaret ederek onlarla sohbet etti.

ÇATAK  

Çatak belediye eşbaşkanları seçim çalışmalarına devam ediyor. Aralarında HDP belediye eşbaşkan adayları Esra Babur Murat Bozdemir ve İlçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu grup Seçim çalışmaları kapsamında Rukunan(Sözveren) mahallesinde kapı kapı dolaşıp halkla bir araya gelerek seçim süreci hakkında bilgilendirme de bulundu.

BAŞKALE

Başkale Belediye Eş Başkan Adayları Şengül Polat ve Erkan Acar, Ilıcak (Hozi) köyünü ziyaret ederek halkla buluştu.

Polat ve Acar, köylülere hitaben yaptıkları konuşmalarda 31 Mart seçimim önce ki yerel seçimlerden farklı olduğuna dikkat çekti. Polat ve Acar, Başkale halkının bir kez daha iradesine sahip çıkacağını söyledi.

ÇALDIRAN

Çaldıran’da Eş Başkan Adayımız Leyla Atsak, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Atsak, seçim çalışmaları kapsamında Çaldıran Devlet Hastanesi ve Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek halkla genel süreç ve önümüzde ki seçimlere dair görüş alışverişinde bulundu. Ziyaretler sırasında halk, Eş Başkan Adayı Atsak’a yoğun ilgi gösterdi.

MURADİYE

HDP'nin Muradiye Belediye Eşbaşkan Adayları Leyla Balkan ve Yılmaz Şalan Beydağı (Ut) mahallesinde aile ziyaretlerinde bulundu.

Aile ziyaretlerinde bulunan Eşbaşkan adayları yurttaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi. 31 Mart seçimlerinde kayyum atanan Muradiye belediyesini yeniden alarak halkın hizmetine açacaklarını söyleyen adaylar, 1 Nisan sabahında kayyumlara gereken cevabı vereceklerini dile getirdi. (Van Ekspres)

Editör: Wan Haber