Van YYÜ Veteriner Fakültesi tarafından satın alınan ambulans ve büyükbaş hayvanlar için taşıma römorku hizmete başladı. Her türlü ilk müdahalenin yapılabileceği tam donanımlı ambulans, ilk görevini de Van’a bağlı Bakraçlı köyüne yaptı. Köylülerin ihbarını değerlendirerek giden hayvan ambulansı, burada 3 büyükbaş hayvana suni tohumlama yapıp, yaraları yüzünden yürüyemez durumda olan bir ineğe de müdahale etti. Yapılan bu ilk müdahaleye veterinerlik öğrencileri de katıldı. 7 kişilik ekiple 24 saat Van ve ilçelerinden 225 11 11 nolu numarayla hizmet veren hayvan ambulansı çok cüzi fiyatlarla çiftçilere destek verecek.
 

Van ve ilçelerinde yaralanan hayvanlara en kısa sürede ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, "Yapmış olduğumuz bu uygulama üniversiteler acısından bir ilk durumunda. Bu ambulansın birçok hayvana şifa vereceğine eminim. Çünkü bölgemizde hayvancılığın yaygın olması nedeniyle birçok hayvan hastalanıp sakatlanıyor. Yine sokakta yaşayan birçok hayvan çeşitli sebeplerden yaralanıyor. Biz bunları göz önünde bulundurarak üniversitemize bir hayvan ambulansı aldık. Artık Van ve ilçelerimizde yaralanan bir hayvanı anında alarak üniversitemizdeki hayvan hastanesine taşıyabileceğiz. Umarım bu hizmetle hayvanları hem de hayvan severleri mutlu ederiz" dedi.
 

""

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder de, “Bizim ambulansımız tam donanımlıdır. İçerisi hayvana cerrahi operasyon yapılacak şekilde donatıldı. Her türlü cihaz mevcuttur. Bir küçükbaş hayvanı gerek duyulursa ambulansta ameliyat etme şansımız var. Büyükbaş hayvanlar için de ambulansın arkasındaki taşıma römorku kullanabiliyoruz. Bu hizmet bölge için çok faydalı olacaktır” şeklinde konuştu.


Yapılan uygulamadan son derece memnun olan hayvan sahibi Çetin Tam ise, “Eskiden hastalanan hayvanları kesiyorduk. Ama şimdi Veteriner Fakültesi yanımızda. Hayvanlarımızda herhangi bir sorun olduğunda onları çağırıyoruz ve arkadaşlar hemen geliyorlar. Ama eskiden böyle değildi. Hayvan hastalandığında ya kesiyorduk ya da ölmesini bekliyorduk. Ama sağ olsun üniversitemiz bize büyük bir imkan sundu. Bu nedenle kendilerine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber