Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve tehditler her geçen gün artıyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’nde görev yapan Dr. Şeyhmus Aras, bir hasta yakınının saldırısına uğradı. Şiddete maruz kalan Aras’ın burun kemiği kırıldı. Olaya tepki gösteren Van-Hakkari Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası Van Şubesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’nde bir araya gelerek sağlık emekçileri adına basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Dr. Yusuf Mula Mahmutoğlu yaptı.

Açıklamada  Dr. Aras’ın yalnız olmadığını vurgulanarak Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre her gün en az 31 sağlık çalışanı sözel veya fiziksel şiddete uğruyor denildi. Ardından sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının biran önce iyileştirilmesi gerektiği belirtildi.

Sağlıkçılar, Başbakan Binali Yıldırım’ın acil servislere yönelik yaptığı açıklamaya da sert tepki gösterdi. “Sağlıkta dönüşümle acil servislere acil olmayan hastaların gelişi ve acil servislerin yoğun çalışma temposunda şartların iyileştirilmemesi üstüne başbakanın açıklaması tam bir talihsizliktir” denildi.

Açıklama “Hekimler ve sağlık emekçileri olarak her zaman şiddete karşı duracağımızı ve buna karşı mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz” denilerek son buldu.

VAN TV-HABER MERKEZİ

Editör: Wan Haber