İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, akşam 22.20’saatinde 112 ekibinin Bir yaşındaki hastayı Hastaneye götürdüğü sırada Ambulans yönelik yapılan saldırı için bir açıklamada bulundu, Yanmaz; "Ülkemiz büyük bir kaos içindeyken ve halen terör örgütü yandaşları tarafından Genç, yaşlı, çocuk, bebek demeden tüm halkımızı hedef alan eli kanlı terör örgütü, sağlık çalışanlarımıza, ambulanslarımıza yönelik alçakça saldırıları devam etmekte." söyledi.

İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi Sürmeli Sokakta Van Bölge Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne hasta götüren 112 ambulans Ekibine Silahlı Saldırı yapıldı. Dr. Ergün Yanmaz, Ambulansta toplam 5 kişinin içinde bulunduğu, Seyir halindeki ambulansa Hacıbekir Mahallesi Sürmeli Sokakta kimliği belirsiz kişiler tarafından taşlan saldırı ve silahla ateş açıldığını, Belirtilen adresteki vakaya yönlendirilen İpekyolu 2 nolu (4040) ekibi hastayı aldıktan sonra dönüş yolunda bir kalabalığın önlerini kestiğini, araca taş ve ateşli silah ile saldırdıklarını ve arka kabinde bulunan hasta yakınının başına kurşun isabet ettiğini söyledi.

Açılan ateş sunucu kurşunun hasta yakınına isabet ettiği belirten, Yanmaz, Ekip ilk müdahale için yaralıyı Lokman Hekim Hayat Hastanesi' ne nakil edildiğini Yaralı daha sonra 22.30’da Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi' ne nakledildi. Maşallah Gül (45 Yaşlarında) vatandaşımızın kafatasını sol kaş yukarısından kurşun sıyırıp geçtiğini genel durum iyi olduğunu belirti.

Yazmaz: "Ambulansta bulunan 3'ü görevli 5 kişi olay yerinden hızla uzaklaştı bir yaşındaki hasta ve hasta yakınını Ambulans şoförü saldırıya rağmen araç içinde bulunan hasta, hasta yakını ve sağlık personelini güvenli bir şekilde hastaneye ulaştırmayı başardı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Bizler tüm engellemelere rağmen; din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız. Terör bizi asla yıldırmayacak ve asla amacına ulaşamayacaktır." ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber