İskele Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) spor salonunda Van’ın kültürel değerlerinden olan Fevzi Levendoğlu anısına yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından başlayan ve akşam saatlerinde sone eren yarışmaya geleneksel ve stilize dalında 15 kulüp katıldı. Yarışmalardan önce bir konuşma yapan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, “Kültürümüz ve tarihimiz akla gelince medeniyetimiz akla geliyor. Halk oyunları yarışmaları, halk oyunlarının gösterisi şeklinde yapılacağı için şüphesiz son derece hazırlık ve çalışma isteyen, bunu kendinde yaşanır hale getirmek istenilen bir tür daldır. Biz her zaman öğrencilerimizin eğitim öğretim alanında yetişmelerini isterken aynı zamanda sosyal faaliyetlerde, kültürel faaliyetlerde, sportif faaliyetlerde de yer almalarını istiyoruz. Halk oyunları da hem sosyal bir faaliyettir hem kültürel bir faaliyettir. Bu nedenle bu yarışmalara katılan okullarımızı, onları bu yarışmalara hazırlayan başta okul yöneticileri olmak üzere çalıştırıcılarını, öğretmenlerini, ailelerini ve özellikle de yarışmacı öğrencilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu okullarımızın açık söylemek gerekirse sayısal olarak da zikretmek isterdim, ama sayı olarak az sayıda okulumuz bu yarışmalara iştirak ediyor. Bu okullarımızı ilimizde eğitim öğretim yapan tüm okullarımıza örnek olarak gösteriyorum. Yarışmacı öğrencilerimize şüphesiz sergileyecekleri bu güzel halk oyunları yarışmalarında herkese iyi seyirler diliyorum” dedi.


""

Geleneksel dal kategorisinde minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler yarışırken, stilize dal kategorisinde ise minikler, gençler ve büyükler yarıştı. Yarışma sonunda geleneksel dal kategorisinde, Gençlerde Gençlik Merkezi Gençlik Spor Kulübü (GSK), büyükler kategorisinde Kültür Turizm GSK, yıldızlar kategorisinde Kültür Turizm GSK, minikler kategorisinde ise İlknur Ilıcalı İlköğretim GSK birinci oldu. Stilize dalda ise miniklerde Belediye Vanspor Spor Kulübü, gençlerde Gençlik Merkezi GSK, büyükler kategorisinde Van Kültür Turizm GSK ve yıldızlarda Gürpınar Halk Eğitim GSK dereceye girdi.
Yarışmada dereceye girenlerin kupalarını ise Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, Yurt-Kur Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Bilici, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdür V. Muttalip Demir verdi.


Dereceye giren takımların 27-28 Nisan tarihlerinde Bitlis’in Tatvan ilçesinde yapılacak olan bölge yarışmalarında Van’ı temsil edecekleri bildirildi.

Editör: Wan Haber