Van'da, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin Güzel Sanatlar Fakültesi'ne girmelerini katkı sağlayan resim kursu devam ediyor.

Van'da 4 yıldır resim kursu düzenleyerek, özellikle maddi durumu düşük öğrencilerin üniversiteye hazırladıklarını belirten kurs hocası Servet Pişken, birçok öğrenciyi değişik üniversitelere göndermenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Pişken, "Resim yeteneği olan birçok kişi, maddi imkansızlıklar nedeniyle Güzel Sanatlar Fakültesi'ne giremiyor. Ben de bu öğrencileri üniversiteye hazırlamak amacıyla böyle bir kurs düzenledim. 2012 sınavlarında birçok öğrencim sınavı kazanarak, yurdun değişik bölgelerindeki üniversitelere yerleştirildi. Bu da haliyle beni oldukça memnun etti" dedi.

Toplumun her anlamda ilerlemesi için temelinde resim sanatının olması gerektiğini vurgulayan Pişken, "Resim çizen birinin doğayla, insanlarla ilişkileri daha olumlu oluyor. Nitekim insanlık tarihinde konuşma dilinden önce resim vardı. Bunun yanında bastırılmış bazı duyguların anlatımında resim sanatının büyük katkı sağlaması ona olan ilgiyi arttırıyor" ifadelerini kullandı.

2011-2012 eğitim sezonunda, il birincisi olduğunu ve YYÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Bölümü'nü kazandığını belirten Faruk Almaç adlı kursiyer, "Daha önce biraz yeteneğim vardı. Ancak bu yetenek üniversite sınavını kazanacak düzeyde değildi. Bu nedenle kursa geldim. Hocamın bizlere verdiği teknikler ve bilgiler sayesinde sınavı kazandım. Özellikle sanatla ilgilenen vatandaşların kursa katılmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Büşra Güleryüz adlı kursiyer ise, resme olan ilgisini daha da geliştirmek amacıyla kursa katıldığını ifade ederek, "Ben iç mimar olmak istiyorum. Bu nedenle bu kursa katıldım. Şu anda kursun birçok faydasını görüyorum. İnşallah hocamın da yardımıyla sınavı kazanacağım" şeklinde konuştu.
(ATL-Yİ-Y)

01.12.2012 12:38:07 TSI

Editör: Wan Haber