TFF 3. Lig 2. Grupta sezonu üçüncü sırada bitirerek adını play-off’a yazdıran ve Karşıyaka’yı 0-0 ve 2-1’lik skorların ardından eleyerek adını finale yazdıran B.Vanspor, Van’da adeta gündem oldu. Karşıyaka maçından sonra finalist olan B.Vanspor, Van’da gündemin ilk sırasında yer aldı.

 Bu sezon başlarında şampiyonluk hedefleri ile yola çıkan, sezonun ortalarında başarısız sonuçlar elde ederek play-off’tan uzaklaşan, fakat oynadığı son yedi maçı kazanarak 21 puan elde eden ve sezonu üçüncü sırada tamamlayan B.Vanspor, öne adını play-off’a yazdırmayı başardı.

Play-off yarı final ilk maçında İzmir’de Karşıyaka ile 0-0 berabere kalan, ikinci maçta ise Batuhan Er ve Umut Koray Öz’ün golleriyle adını finale yazdıran Hasan Erkin Şimşir’in öğrencileri, şimdi Esenler Erokspor ile tarafsız bir sahada mücadele edecek.

22-24 Mayıs tarihleri arasında oynanması beklenen müsabakaya B.Vanspor aynı hırsla hazırlanırken, Van’da gündemin ilk sırasını B.Vanspor aldı. İşadamından, bürokratına, dernek başkanlarından STK başkanlarına, siyasetçisinden öğrencisine kadar herkes B.Vanspor’un başarısını konuşurken, spor kamuoyu ise bu sevincin bitmemesi için mutlaka son maçın galibiyetle sonlanmasını istiyor.

B.Vanspor ile Esenler Erokspor arasındaki maçta tek sonuç olacak. Bir takımın kazanıp adını TFF 2. Lig’e yazdıracağı müsabaka iki takım açısından da büyük önem arz ediyor.

Başakşehir’in alt yapısı olarak bilinen Esenler Erokspor ile ilgili grupta oynadığı maçlarla zaman zaman şampiyon olacağı yorumları yapılıyordu. Ancak Esenler Erokspor oynadığı son maçlarda aldığı puan kayıpları ile ikinci olmuş, Kırşehir Belediyespor ise adını TFF 2. Lig’e yazdırmıştı.

Esenler Erokspor’un oynadığı iki maçta Kızılcabölükspor’u yenmesi, B.Vanspor’un da Karşıyaka’yı geçmesi ile iki takım finalde karşılaşacak.

Tüm bu gelişmeler Van’da ve Van dışında yaşayan Vanlılarda büyük heyecana yol açtı. Özellikle sosyal medyada herkes şimdi B.Vanspor’a kilitlenmiş durumda.

B.Vanspor’un yaklaşık 10 yıl önce düştüğü ikinci lige yeniden yükselmesi için, bazı taraftarların Esenler Erokspor maçına giderek tribünlerde takımını destekleyeceği öğrenildi. (Van Bölge Gazetesi)

Editör: Wan Haber