HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva, HDP Van Milletvekili adayı Yeliz Yıldırım, DBP-HDP il yöneticileri DİHA muhabirleri Erkan Şahin ve Salman Keleş'inde aralarında bulunduğu 25 kişin basın açıklaması yapmak isterken gözaltına alınmaları Feqiye Teyran Parkı’nda basın açıklaması ile protesto edildi. Basın açıklamasına DBP Van İl Eş Başkanı Münir Aral, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer, HDP-DBP İl yöneticileri ve yüzlerce kişi katıldı.

İlk olarak söz alan DBP Van İl Eşbaşkanı Münir Aras, başbakanın dün Van'da ‘Beyaz Toroslarla’ halkı tehdit etmesinin ardından bugün beyaz minibüslerin devreye girdiğini söyledi. Artık anayasal bir hak olan basın açıklamasına bile izin verilmediğini kaydeden Aras, milletvekili Lezgin Botan'ın göğsüne silah dayandığı ve arkadaşlarının darp edilerek gözaltına alındığını ve hala nerede tutulduklarını bile bilmediklerini söyledi. Aras arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını aksi takdirde eylemliliklerini artıracaklarını söyledi.

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer de AKP'nin savaş konseptini her gün daha fazla arttırdığını ve 12 Eylül'ün ruhuna rahmet okuttuğu söyledi.

Açıklamanın ardından kitle 'baskılar bizi yıldıramaz' sloganları attı.

Editör: Wan Haber