Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma ile ilk etapta 10 noktada kurulan afiş ve pankart asım noktaları ile gelişi güzel asılan pankart ve afişlerin önüne geçmeyi hedefliyor.

Konuya ilişkin bilgi veren Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, kentte gerek resmi kurumlar gerekse de özel sektör tarafından duyuru ve reklam amaçlı pankart ve afişlerin gelişi güzel asıldığına dikkat çekilerek, bu anlamda şehirde oluşan görüntü kirliliğinin önlenmesi amacıyla pankart ve afiş asım noktaları oluşturulduğu bildirildi.

Görüntü kirliliğine son verilecek

Bu alanların kentin en işlek noktalarına kurulduğu belirtilirken, bu alanlardan faydalanmak isteyen esnaf ve vatandaşların zabıta daire başkanlığından yazılı izin alınması gerektiği bildirildi.

Pankart ve afiş asım noktalarına 500X70 boyutlarında afiş ve pankartlar asılabileceği belirtilirken, belirlenen noktalar dışında asılan afiş ya da pankartların indirileceği ve cezai işlem yapılacağı bildirildi.

Kentte 15 noktada hizmet verecek olan alanlardan 10 tanesi kullanıma hazır hale getirildi. Diğer alanlarla ilgili çalışmalar ise devam ediyor.

Çalışmaları tamamlanan 10 nokta ise şöyle;

İskele Caddesi Van TSO önü, Oto Sanayi Sitesi girişi, Edremit TOKİ kavşağı, İskele Mahallesi girişi, Maraş Caddesi Eski Araştırma Hastanesi önü, Cumhuriyet Caddesi Ordu Evi önü, Milli Egemenlik Parkı önü, Maraş Caddesi Kurtuluş Parkı, İpekyolu Caddesi Eski Emniyet Kavşağı ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüs alanı. (iha)

Editör: Wan Haber