Van TSO’da yapılan törende konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, 2013 yılından 2016 yılına kadar bin 20 kursiyere girişimcilik eğitimi verdiklerini ve bu kursiyerlerin yüzde 12’sinin iş yerlerini açtığını belirtti. Oda olarak benzer kursları yapmaya devam edeceklerini kaydeden Takva, kent ekonomisine katkı sunmak adına girişimcilerin büyük bir misyon üstlenmesi gerektiğini ifade etti. Takva, KOSGEB’in bu desteğinin çok kıymetli olduğunu dile getirerek, KOSGEB Van İl Müdürü Emre Yörük’e teşekkür iletti. Takva, “Umuyorum ki bu gençlerimiz yarından itibaren ticari hayatımıza katkı sunacaklar, yeni istihdam olanağı oluşturarak kentteki istihdam oranını yükseltecekler” dedi.

KOSGEB Van İl Müdürü B. Emre Yörük ise, asli görevlerinin girişimciliği desteklemek olduğunu, bu noktada Van TSO gibi kurumlarla işbirliği halinde olduklarını ve kentteki ekonomik hayatın değişmesinin gençlerin elinde olduğunu belirtti.

Van Esnaf ve Sanayi Kooperatifler Birliği (VESKOB) Başkanı Ömer Doğan da, Genç Girişimciler Kuruluna teşekkürlerini sunarak, özellikle Van TSO Başkanı Takva’nın bu konuda vermiş olduğu desteğin kıymetine binaen hurdacılar ve geri dönüşümcüler adına kendisine müteşekkir olduklarını ifade etti.

Van TSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Görsel Görmen ise, iki yılı aşkın sürede kurul olarak 200’ü aşkın girişimci adayına eğitim düzenledikleri belirterek, 2016 ve 2017 yılları içerisinde 10’a yakın kurs planladıklarını kaydetti. Görmen, Van TSO Başkanı Takva’nın girişimcilik eğitimi noktasında bütün projeleri desteklediğini ifade ederek, Takva şahsında tüm yönetim kuruluna teşekkürlerini ifade etti.

Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyon Başkanı Ali Geyik ve Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Sinan Pulat’ın da katıldığı program, kursiyerlere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi. (İHA)

Editör: Wan Haber