İpekyolu Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen yarışma, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Burada bir konuşma yapan Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, bugün burada yapılanın bir yarışma değil, bir şenlik olduğunu belirtti. Yarışmanın bölge finalinin 12 Nisan’da Diyarbakır ilinde icra edileceğini ifade eden Kırekin, “İnşallah orada ilimiz en güzel şekilde temsil edilir ve Türkiye finaline öğrencilerimizi göndermek istediğimizi belirtiyorum. Bu vesileyle gerçekten büyük bir coşku, büyük bir şevkle bu program burada icra edilecek. Bu güzel şenlikten sonra Türkiye derecesine gidecek kardeşimiz de Van’ımızı en iyi şekilde temsil edecektir. Bu organizasyonu gerçekleştiren başta mesai arkadaşım Mustafa Danışman müdürümüze, koordinatör okul müdürümüze ve tüm katılımcılara teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Tüm katılımcılara başarılar dilerim. Bugün burada tüm katılımcılar gönlümüzün birincileridir” dedi.


Yarışmaya katılan 12 ilçeden öğrenci arasında ezan okunma sırası için kura çekimi yapıldı. Kura çekimiyle yapılan sıralamanın ardından Mizancı Murat Şiir ve Dini Musiki Grubu sahne aldı. Seslendirdikleri ilahilerle büyük takdir toplayan grubun ardından yarışmaya geçildi. İl Müftü Yardımcısı Faruk Gürbüz’ün başkanlığındaki jüri üyelerinin yaptığı değerlendirmenin ardından birinci olan Van Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi, ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin’den aldı. İkinci olan Gevaş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi ödülünü İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Danışman’dan ve üçüncü olan Erciş Tevfik ileri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi de ödülünü Mizancı Murat Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bişar Adıyaman’dan aldı.


Program sonunda kürsüye çıkan İl Müftü Yardımcısı Faruk Gürbüz, tüm katılımcıları ve öğrencileri tebrik etti. Gürbüz, “Hayırda yarışınız” sözü üzerine yarışıldığını belirterek, “Tüm katılımcılar kalbimizde birincidirler. Bugün burada genç Bilal’leri karşılıyoruz. Günümüzde imam hatip liselerinin sayısının bu kadar artmasından duyduğum mutluluğu belirtmek istiyorum. Tekrar emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyor, tüm katılımcıları tebrik ediyorum” dedi.

Program sonunda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Editör: Wan Haber