Zaferler İlkokulu’nda düzenlenen törene Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Belediye Başkan Vekili Fazıl Kaya, kamu kurum ve kuruluş amirleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.


Atatürk büstüne çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende gaziler adına bir konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Van Şube Başkanı Cafer Oğur, vatanın bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberlik uğruna canlarını seve seve feda etmeyi göze alan fedakar gazilerin bu mutlu gününü kutlamanın heyecanı içinde olduklarını vurguladı. Oğur, “Ülkemizi savunma konusunda sergilediğimiz kahramanlık destanları ve tarihin altın sayfalarına kaydedilen isimleriniz hiçbir zaman hafızalardan silinmeyecektir. Bugün millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde bağımsız ve hür yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve siz kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci içerisindeyiz” dedi.
Garnizon Komutanlığı adına günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Binbaşı Murat Özüak, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası ve Türk milletinin refahı için gazilerin gözünü kırpmadan vazifeye atıldığını belirterek, “Vatanımız, canımız, malımız size emanet edildi. Şimdi siz bize emanetsiniz. Onursuz yaşamaktansa canınızı ortaya koyarak bize onurlu bir yaşam sağladınız. Şimdide sizlere ve şehitlerimizin geride bıraktıkları yakınlarına sahip çıkmak bizim için bir görevdir. Bu duygu ve düşüncelerle bu günkü varlığımızı ve modern cumhuriyetimizi bizlere emanet eden ulu önder Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, siz kahraman gazilerin bu mutlu gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.


Tören, Vali Doğan’ın gazilerle sohbet etmesi ve hatıra fotoğrafı çektirmesi ile son buldu.

Editör: Wan Haber