Van'da, 17. Geleneksel Gaziantepliler gecesi düzenlendi.
Urartu Otelde düzenlenen gecede bir araya gelen Gaziantepliler, çektikleri halaylarla doyasıya eğlendi. 'Deprem Sonrası Moral Sefası' sloganı ile gerçekleştirilen gecenin açılış konuşmasını yapan Van Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği Tertip Komitesi Başkanı İdris Nebi Kurt, Van'da 17. yılını doldurmanın mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi. Gaziantepli olmaktan ve 17 yıldır Van'a hizmet etmekten dolayı gurur duyduğunu belirten Kurt, "Van'da görev yapan tüm hemşehrilerimde benimle hem fikirlerdir. Bu yüzden halen Van'dayız. Gecede emeği gecen herkese teşekkür ediyoruz'' dedi.
Gazianteplilerin Van'da bulunmasını önemsediklerini anlatan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, "Fakat öğrendim ki burada yaşayan Gazianteplilerin çoğu memurmuş. Biz Gaziantepli sanayiciyi de tüccarı da Van'a bekliyoruz. Bizim Gazianteplilerden hem sanayi hem ticaret açısından öğreneceğimiz çok şey olduğuna inanıyorum. Gazianteplilerin Van'da bulunması, sanayinin, ticaretin, kültürün ve kardeşliğin gelişmesine katkı sunacaktır" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından tertip komitesi tarafından Van'da uzun yıllardır bulunan Gazianteplilere ve gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi. Daha sonra çiğ köfte yenilerek, Gaziantepliler yöresine ait halk oyunları gösterisi yapıldı. Hayallara Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, milletvekilleri ve katılımcılarda eşlik etti. Gece, düzenlenen çekiliş gibi çeşitli etkinliklerle son buldu.
Geceye, AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk ile Mustafa Bilici, Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Van Emniyet Müdürü Ümüt Yurdakul, AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras ile çok sayıda kamu kurum kuruluşlarının daire amirleri katıldı.
(SER-MSA-Y)

23.12.2012 14:08:53 TSI

Editör: Wan Haber