İzmir’de yıllardır yurt dışına gaz beton hizmeti sunan Van Gaz Beton Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akgül, Van ve çevredeki illerin gaz beton ihtiyacını karşılamak amacıyla ilde bir tesisisin kurulması için çalışmalara başladıklarını belirtti. Depremden yeni çıkmış olan Van’da tesisin kurulması çalışmaları kapsamında Van Valisi Münir Karaloğlu ile Organize Sanayi Bölge Müdürü yetkilileri ile görüştüğünü ve görüşmelerin oldukça olumlu geçtiğini ifade etti. Akgül, “Van ve çevredeki iller, yıllardır gaz beton ihtiyacını Gaziantep, Mardin ve Kahramanmaraş’tan karşılıyordu. 2012 yılı itibariyle kurduğumuz Van Gaz Beton A.Ş ile hem Van ve çevredeki illerin ihtiyacını karşılayacağız gibi hem de Gürcistan, Irak, İran, Nahçıvan, Ukrayna ve Rusya gibi komşu ülkelerinde ihtiyacını karşılamak için üretim yapacaktır. Bu çerçevede yaptığımız görüşmeler çok olumlu geçti. Özellikle Van Valisi Münir Karaloğlu, gerekli desteği vereceklerini söyledi. Kendilerine teşekkür ediyorum ” dedi.

3 bin metrekarelik kısmı kapalı olmak üzere toplam 10 bin metrekarelik bir alanda kurulacak olan tesisin 60 kişiye iş imkânı sunacağını dile getiren Akgül, “Tesisi kurmamızdaki hedeflerin başında Van’ın sermayesini Van’da tutmak, bölgenin hammadde ihtiyacını karşılamak ve buradaki işsizliği bir nebze olsun azaltmaktır” ifadelerini kullandı.

Arsa tahsisinden sonra yaklaşık 4 ay içerisinde deneme üretimine geçeceğini dile getiren Akgül, “Tesiste üretilecek ürün , özellikle ısı yalıtımı ve ses yalıtımı üzerine çok iyi bir ürün. 1955 yılında kullanılan bir ürün, Doğu Anadolu Bölgesi’nde böyle bir tesis olmaması nedeniyle bu ihtiyaç hep başka bölgeden karşılanıyordu. Nasip olursa bölgenin ihtiyacını artık fabrikamızdan karşılayacağız. Sadece Van’ın değil, Elazığ, Erzurum, Malatya, Ağrı ve Kars’ın ihtiyacını da biz karşılayacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmalarında özellikle batıdaki işadamlarına da seslenen Akgül, “Batıdaki işadamlarına gelip buraları incelemelerini, doğudaki yatırım imkanlarını, devletin sunduğu imkanları ve çevrenin ihtiyacı olan ürünleri tespit etmelerini ve yatımlarını burada yapmalarını tavsiye ediyorum. Burada herek güvenlik açısından, gerekse bulacağınız malzeme ve arsasına kadar hiçbir sıkıntı yok. Devlet tamamen arkanızda. Bizler bu güvenle yolumuza devam edeceğiz. Allah bu yolda bizleri muvaffak eder inşallah. Kuracağımız tesisin Van’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Editör: Wan Haber