Van Özalp yolu üzerinde bulanan Toprakkale mevkiinde fidan dikim töreninde bir konuşma yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, kronik hava yolu hastalıklarına dikkat çekmenin en etkili yollarından birinin fidan dikerek ormanlık alan oluşturulması olduğunu vurguladı. İmren, ormanların yaşamın kaynağı olan oksijen üretmesindeki önemine değinerek, Van halkının daha iyi bir havaya sahip olabilmesi amacıyla kurulan ormanın ilerleyen yıllarda kentin soluduğu havaya katkı sağlayacağını kaydetti. İmren, ormanlık alan oluşturulmasında ve ağaç temininde destek sağlayan Van Orman İşletme Müdürlüğü ve çalışanlarına, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sivil Savunma ve AFAD, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine teşekkür etti.

Yapılan konuşmanın ardından, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Dr.Yakup İmren, müdürlük personeli ve Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programı İl Kurul Üyeleri Toprakkale mevkiinde 500 fidanı birlikte dikerek etkinlik gerçekleştirildi.

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH); tüm dünyada 4. ölüm nedeni olan ve her yıl 2.7 milyon kişinin ölümüne yol açan, yaygınlığı giderek artan kronik hava yolu hastalığıdır. Bu hastalıklar erken dönemde teşhis edilebilirse, hastalık durdurulabilir, hem morbidite hemde mortalite azaltılabilir.

Editör: Wan Haber