Düzenlenen yarışma ile ilgili açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe; kardeşlik, paylaşımcılık, kültür, medeniyet ve sevgi konularının işleneceğini yarışma başvurularının ise 16 Ağustos-16 Aralık tarihleri arasında devam edeceğini söyledi.

2 Mayıs’ta başlatılan fotoğraf yarışmasını daha profesyonel olması için kapsamını genişlettiklerini belirten Başkan Özgökçe, "Tuşba Belediyemiz; sosyal sorumluluk ve kültürel belediyecilik örneklerinden bir yenisine daha imzasını atıyor. Eğitim ve kültür kenti Tuşba, yetenekleri toplumla buluşturmak için bir köprü kuruyor. Herkese açık ve farklı gruplar arasında düzenlenecek yarışmayla kültür festivaline dönüşecek bu organizasyonla duyguların, fikirlerin ve eserlerin sadece yarışması değil; kardeşlik, sevgi, paylaşım, muhabbet, anlayış ve birlikteliğin hayatımıza katma değer sunduğu birlik ruhunun manasına yaraşır kollektif duygulara ulaşmasını hedefliyoruz" dedi.

"Amacımız kardeşliğin karındaşlıktan öte olduğunu ortaya koymaktır"

Ana teması "kardeşlik" olan yarışmada kardeşlik olgusunun unutulduğu ve bir o kadar ihtiyaç duyulduğu bu ortamda bu olguya tekrar vurgu yapabilmek adına kardeşliğin karındaşlıktan öte olduğunu ortaya koymayı hedeflediklerini aktaran Özgökçe, "Yarışmaya daha önce katılan yarışmacılarımız bize gönderdikleri fotoğrafları TFSF’nin web sayfasına yüklemeleri gerekiyor. Seçici kurul en az 5 üyesinin bir araya gelmesi ile toplanır ve yarışma sonrasında değerlendirme tutanağı hazırlanır. Toplantı tarihinde beş seçici kurul üyesinin bir araya gelememesi durumunda toplantı ve sonuç duyurusu bir hafta ertelenir. Ödüllerimiz ise birinciye 2 bin 500 TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncü olan arkadaşımıza ise bin 500 TL verileceğiz, mansiyon ödülümüz ise 500 TL ve Tuşba Belediyesi özel ödülü de 500 TL'dir" diye konuştu.

Yarışmanın 16 Ağustos-16 Aralık tarihleri arasında yapılacağını da sözlerine ekleyen Başkan Özgökçe, "Seçici kurul değerlendirmesi 18 Aralık 2016, sonuçlar ise 19 Aralık'ta açıklanacak. Yarışmamız, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından, TFSF 2016-090 numara ile onaylanmıştır. Yarışma sürecinde ve salonda TFSF temsilcisi bulunacaktır. Ayrıca yarışmayla ilgili tüm detaylar www.tfsf.org.tr adresinden alınabilir" ifadelerini kullandı.

Yeşil alanlara önem verdiklerini söyleyen Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, yarın saat 17.00'da Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin de katılımıyla gerçekleşecek olan Selahaddin Eyyubi Parkı'nın açılış programına tüm halkı da davet etti.  İHA

Editör: Wan Haber