""


Van’da meydana gelen depremin ardından başlattığı ‘Kumbaram dolsun Van’a okul olsun’ kampanyasıyla Van’a okul yaptıran Gonca Çocuk Dergisi, kentte anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. Eminpaşa İlk ve Ortaokulu’nda gerçekleştirilen programa Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, Van Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Işık Yayınları Genel Müdür Yardımcısı Ali Aykan Çetintaş ile daire amirlerinin temsilcileri katıldı. Burada bir konuşma yapan Işık Yayınları Genel Müdür Yardımcısı Ali Aykan Çetintaş, konuşmasına Peygamber Efendimizin (s.a.v.) bir hadisiyle başladı. Bugüne kadar Türkiye genelinde 500 bin fidan diktiklerini anlatan Çetintaş, “Bu geçtiğimiz hafta Harran’da Suriyeli muhacir kardeşlerimizin kampını ziyaret ettik. Orada 5 bin fidan diktik. Çok güzel bir program oldu. Şu anda Van’da 20 bin adet fidan dikeceğiz. Daha önce Erciş’te bir okul yapmıştık. İnşallah bu fidan kardeşliği programı da Van için hayırlı olur. Van bizim için önemli bir yer, inşallah bundan sonraki programlarımızla da Van’a destek vermeye devam edeceğiz” dedi.


Van Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına da, kardeşlik projesi için bir araya geldiklerini belirterek, kardeşlik sembolü için bir ağacın seçilmesini anlamlı bulduğunu belirtti. Ağacın ayakları üstünde durabilen ve dallarıyla gürleyen bir cisim olduğunu anlatan Kına, “Ağaç aslında bizlere örnek olan, bizim yaşamımızı anlatan bir sembol. Büyük devletler, imparatorluklar hep bir ağaç sembolüyle anılırlar. Çınar gibi uzun derler, çam gibi serin derler. Bizim kardeşliğimiz inşallah buradaki fidanlar kadar sıcak olur. Bu bahar günü hep birlikte buradayız ve Gonca Dergisi yöneticileri buradalar. Daha öncede buradaydılar. Bize bir okul yapmışlardı. Biz onlara minnettarız, onlara teşekkür ediyoruz. Bugün 20 bin fidan dağıttık çocuklarımıza, inşallah bu fidanlar yeşerecek ve ağaç olacak. Attığımız bu adımla inşallah daha yaşanabilir bir Van için, bir dünya için, gelecek için bir adım olur. Çocuklarımızın içindeki ağaç sevgisi hep devam eder” ifadelerini kullandı.


""

Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun ise, yapılan projeyi ülkedeki atmosferle birlikte değerlendirdiğinde, kardeşlik anlamında son derece anlamlı bulduğunu söyledi. Projenin tamamen kardeşlik üzerine kurulu olduğunu dile getiren Çoşkun, “Gonca Dergisi yine sadece Türkiye’de değil bütün dünya çapında kumbaralarda küçük ellerin, küçük kalplerin toplamış olduğu paralarla ilimize bir okul yaptırmıştı. Bu anlamda bir konuya vurgu yapmak istiyorum. Gerçekten Gonca Dergisi ve Işık Yayınları ülkenin birlik, beraberliği ve kardeşliği adına çok büyük bir katkı sunmuş oldular. Ben burada bütün yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından 81 ilin isminin üzerinde bulunduğu saksıya konulan fidanın etrafını öğrenciler elleriyle toprak koyarken, sulanması ise protokol üyeleri tarafından yapıldı.


Program; protokol ve öğrencilerin okulun arka bahçesinde hazır bekleyen fidanları toprakla buluşturmaları ile sona erdi.

Editör: Wan Haber