Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) toplantı salonunda düzenlenen konferansa araştırmacı yazar Vehbi Vakkasoğlu katıldı. Vehbi Vakkasoğlu, son yıllarda özellikle evlilik noktasında yaşanan olaylarda batı ve doğu açısından pek fark kalmadığını, boşanma ve aile içi şiddetin her yerde yaşandığını dile getirdi. Bu olumsuzluklardan kurtulmanın yolu olarak sevgi, saygı ve sabır gibi değerlerin ön planda tutulmasının gerektiğini dile getiren Vakkasoğlu; evlilik öncesi çiftlerin birbirlerini tanımaları, birbirlerine denk olmaları ve sevgiyi, iyiliği ve güzelliği paylaştıkları kadar sıkıntı ve olumsuzlukları da beraber göğüslemeleri gerektiğini kaydetti. Aile içi iletişim noktasında ‘Aile Meclisleri’ kurulmaları gerektiğini ifade eden Vakkasoğlu, bu meclisin çok önemli olduğu ve çocukların da katılması gerektiğini söyledi. Vakkasoğlu, günde ortalama 3-4 saat televizyon izlenen aile ortamında beraber yemek yenmesi ve her gün en az 15 dakika bu kurulan meclisin çalışması gerektiğini belirtti.


Panel sonrasında Vehbi Vakkasoğlu’na Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ve YYÜ öğretim üyelerinden Doç. Dr. Fevzi Özgökçe tarafından plaket verildi.


Panel sonrası bir açıklama yapan HİDER Başkanı Veysi İnci ise, dernek olarak evlilik konusu üzerine bundan sonrada konferanslar düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

Editör: Wan Haber