Hacı Yılmaz - Vansesi Gazetesi

23 Ekim 2011 depreminde orta hasarlı raporu verilen 2013'ten sonra müfettiş kararıyla kapatılan Van Süt ve Et Kurumu'nun yerine yenisi yapılıyor.  Van Et ve Süt Kurumu'nun kapatılması üzerine Diyarbakır, Bingöl, Ağrı, Et Kombinalarına 1 yıl sonra Van'da yapılacak tesiste işe başlama vaadiyle geçici görevle gönderilen personeller Van Et ve Süt Kurumu'nun yapılmasını istiyor.

 Yeni Van Et ve Süt Kurumunun yapımı için Alaköy'de hazine arazisinden yer tahsisi yapılmasına rağmen inşaatına başlanılmaması kamuoyunda soru işaretleri yaratıyor.

Bölge hayvancılığı için önem oluşturan Et ve Süt Kurumu tesislerinin yapımının başlatılmasını isteyen kurum personelleri Rahmetullah Tüzün ve Ferhat Keskin Van'ın sahipsizliğinden yakınarak şunları söylediler:  "2011 depreminde hasar gören Van Et Balık Kurumu 2013 yılında müfettiş raporuyla kapatıldı.  Et ve Süt Kurumu yapımı için Alaköy'de 200 bin metre kare arazi Milli Emlak Müdürlüğü tarafından tahsis edildi.  Kurumun yapımı içinde 49 milyon TL ödenek ayrıldı.  Maliye tarafından 65 personel istihdamı için kadro çıkarıldı. Arazi, de etüt çalışmaları yapıldı.   Ancak nedense tesisin inşaatına başlanılmıyor. Biz çalışanlar ve vatandaşlar olarak tesisin yapımını istiyoruz. Van'a yazık günah değil mi? Et ve Süt Kurumu yapılmayacaksa bu yer ve arsa neden tahsis edildi. Edildiyse yapımı neden engelleniyor veya kim engelliyor?"

Alaköy'de yapımı öngörülen Et ve Süt Kurumu Tesislerinin bölgede hayvancılığa önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Editör: Wan Haber