Van Büyükşehir Belediyesi, kentte görüntü kirliliğine yol açan elektrik direklerinin kaldırılması için harekete geçti. Özellikle insan sirkülasyonunun yoğun olduğu Maraş, Milli Egemenlik, Kışla, Cumhuriyet, İki Nisan gibi caddelerin kaldırımlarında yer alan ve kötü bir görüntüye neden olan elektrik direkleri, VEDAŞ ile yapılan görüşmeler sonrası kaldırılıyor. Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı AYKOME Şube Müdürlüğü ile VEDAŞ tarafından yapılan çalışmalarda şu ana kadar yol ortasında kalan yüzlerce elektrik direği kaldırılarak, elektrik telleri de yeraltına indirildi.

Van Büyükşehir Belediyesi ve VEDAŞ işbirliği ile gerçekleşen bu çalışma ilk olarak kent merkezindeki Yüzbaşıoğlu, Hamzadayı sokakları ile Maraş Caddesi'nde yapıldı. Kentin diğer caddelerinde de estetiği bozan, kaldırımları işgal eden, trafik akışını ve yaya gidişini engelleyen elektrik direkleri geniş ve kapsamlı bir çalışma ile kaldırılacağı belirtildi.

Van Büyükşehir Belediyesi’nin AYKOME üst kurul toplantısında alınan karar ile beraber şehir merkezinde görüntü kirliliğini önlemek amacıyla yapılan bu çalışmanın aktif bir şekilde devam etmesi kararı alındı. Kaldırılan elektrik direklerinin yerine sokak aydınlatması yapacağı ve bu çalışmalarla hem sokak aydınlatması hem de kentin kötü görüntüden kurtarılması hedefleniliyor.

Editör: Wan Haber