2004 yılında geçirdiği trafik kazası sonrasında sol bacağını kaybeden Veysel Barik (17), her şeye rağmen hayata tutundu. Engelli olmanın her şeyin sonu olmadığını göstererek Van Bedensel Spor Kulübü’nde basketbol oynamaya karar veren Barik, kısa sürede başarılı bir performans gösterdi. Gerek fiziği gerekse azmi nedeniyle bir anda dikkatleri üzerine çeken Barik, 7- 11 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenecek milli takım kampına davet edildi. İHA muhabirine açıklamada bulunan Barik, mutluluğunun anlatılmaz olduğunu söyledi. Barik, “Spor faaliyetlerinden faydalanmak çok güzel bir şey. Trafik kazasında sol bacağımı kaybettim. O gün bu gündür hayata tutunuyorum. Engelleri aşmak için elimizden geleni yapıyoruz. İki gün önce milli takımın 7-11 Aralık’ta yapacağı kampa davet edildim. İnşallah milli takıma seçilmem durumunda elimden gelen her şeyi yapacağım” dedi.

Engellilerin karşılaştığı sıkıntılara da değinen Barik, “Özellikle yol kenarına park eden araçlar nedeniyle tekerlekli sandalye kullanan arkadaşlarım rahat gidemiyorlar. Yine engelliler için kaldırımda yapılan sarı şerit, vatandaşlar tarafından kullanıldığı için engelliler ne yapacaklarını bilemiyorlar. Biz vatandaşların daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Bu kapsamda tüm engellilerin 3 Aralık Engelliler Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Hanifi Baykara ise, engellilerin sporla tanıştıktan sonra hayata tutunduklarını vurgulayarak, “Engellilerimiz, bir tarafları kırılacak diye spora korkarak başlıyorlar. Fakat sporla tanıştıktan sonra kurdukları kötü hayalin tam tersine hayata adapte olduklarını görüyorlar ve bunu profesyonelliğe döküyorlar. Veysel arkadaşımız da, ilk başta endişeliydi. Fakat başladıktan kısa bir süre sonra bu işi yapabildiğine inandı ve bu başarısından dolayı milli takım kampına çağırdılar. Veysel, bu sporu severek yaparken aynı zamanda eğitimine de devam ediyor. Bir geliri olmayan bir ailenin çocuğu. Sadece üç ayda bir aldığı engelli maaşıyla geçinmeye çalışıyor. Bu şekilde başarı getirecek gençlerimize, engellilerimize sahip çıkmamız lazım. Engelliler, gerçekten hayata tutunmak istiyorlar ama tek başına yapamıyorlar. Bu kapsamda devletin ve yerel yöneticilerin bizlere destek olmalarını istiyor, bütün engellilerimizi spor yapmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber