Van’daki tepkilere rağmen elektrik kesintilerine yıllardır çözüm bulunamaması nedeniyle son dört yıl içinde meydana gelen elektrik kesintileri yüzünden 688 işyeri kepenk kapattı.

Van’da TEDAŞ’ın 2013 yılında Türkerler Holdinge satıp, özelleştirerek sorunları çözeceği vaadinde bulunmasına rağmen, kentteki elektrik sorunları daha da arttı.

Esnaf defalarca elektrik kesintilerini protesto etmek için defalarca eylem düzenledi. Halkın tüm bu tepkilerine rağmen elektrik kesintileri Van’da yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Özellikle üretici firmalar elektrik kesintilerinden ötürü olumsuz etkilendi ve 668 iş yeri kapandı. Bu sayınının elektrik kesintileri sürmesi durumunda önümüzdeki dönem daha da artmasından kaygı ediliyor.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge, tüm başvurularına rağmen sorunun çözümünde yol alınmadığını söyledi. Sürekli elektrik kesintilerinin halkı ve özellikle esnafı olumsuz etkilediğini kaydeden Berge, “Van’da son yıllarda yüzlerce iş yeri kapandı. Çünkü özellikle üretim firmaları elektrik olmadığı zaman iş yapamaz hale geliyorlar. Van’da elektrikle çalışan iş yeri sahipleri oldukça mağdur durumda” dedi.

Halkın bu konuda sokaklara çıkıp defalarca tepkilerini dile getirmesine rağmen sonuç alamadıklarını kaydeden Berge, önümüzde ki günlerde birçok iş yerinin bu yüzden kapanabileceği uyarısında bulundu.

Elektrik kesintilerine karşı sokağa çıkan halk tepkilerini sürdürüyor.

Kaynak: Vanaktuel

Editör: Wan Haber