INSARAG standartlarına ulaşmak adına AFAD personeline verilen eğitimler devam ediyor. Bu çerçevede "Saha ile Mahsur Kalma" tatbikatları da kurumun eğitim ve tatbikat alanında AFAD Başkanlığı’ndan gelen gözetmenler eşliğinde yapılıyor. Saha tatbikatında, senaryo gereği 7.2 şiddetinde deprem meydana geldiği bilgisini alan ekipler, olay yerine derhal intikal ederek K9 arama köpekleri, sismik ve akustik dinleme, search cam gibi yöntemlerle aramalar gerçekleştirdi. Yapılan aramalar sonucu enkaz altında yaralı bir vatandaşın olduğunu tespit eden ekipler, vatandaşı enkaz altından çıkarıp sağlık ekiplerine teslim etti.

Mahsur kalma tatbikatında ise, yine senaryo gereği ulaşılması güç olan bir bölgede bir kişinin düşüp ayağını kırdığı bilgisini alan ekipler hızla olay yerine ulaşarak, sedye ve ip yardımı ile yaralıyı bölgeden aşağı indirerek sağlık ekiplerine teslim ettiler.

Yakın zaman içinde gerçekleştirilmesi planlanan INSARAG sınavına hazırlık çerçevesinde personel eğitimlerinin sürekli olarak devam etmesi planlandığı belirtildi.

Editör: Wan Haber