Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Avrupa Birliği (AB) ortaklığıyla kentte bulunan dezavantajlı bireylerin istihdamlarının sağlanmasına yönelik yeni bir çalışma başlattı. 


Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Avrupa Birliği (AB) ortaklığı ile kentteki dezavantajlı bireyler için istihdam edilebilirliğinin artırılması, işgücüne erişiminin kolaylaştırılması ve işgücü piyasasına katılmalarına ilişkin engellerin ortadan kaldırılması amacıyla yeni bir proje hazırladı. Proje kapsamında TBB’nin denetim ve rehberliğinde istihdam ve sosyal destek hizmetlerinin sunulmasına yönelik bir model geliştirilecek ve projenin uygulanması için Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından çalışma başlatılacak.


Kentte bulunan dezavantajlı bireylere yönelik gerçekleştirilecek olan proje hakkında bilgi veren Sosyal Hizmetler Daire Başkanı koordinatörlerinden Heliz Alparslan, projeye dahil olan her belediyenin kendi bünyesinde dezavantajlı bireylere hizmet sağlamasına ilişkin bir birimin oluşturacağını ve bu birimin dezavantajlı bireylerin istihdam edilebilirliğinin artırılmasına yönelik çalışma yapacağını söyledi.

Alparslan, "Amacımız dezavantajlı bireylerin sosyal içermesine ilişkin toplumda farkındalık oluşturmak olacak. Yine daire başkanlığımız bünyesinde dezavantajlı bireylerin istihdam birimi adı altında bir birim oluşturulacak ve bu birimde çalışacak olan personeller eğitimlere tabi tutulacak” dedi.

Editör: Wan Haber