Van'da, aralarında Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da bulunduğu 10'u tutuklu 13 sanığın yargılandığı davada, sanıkların tutukluluk hallerinin devamı istendi.
5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü oturumunda, avukatların esas hakkındaki görüşleri ve talepleri alındı. Son olarak Mahkeme Başkanı Kerim Küçük'ün sanıklara taleplerini sorması üzerine söz alan Bekir Kaya, mahkemenin adil bir yargılama yapması için bazı TV kanallarındaki programlara katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın yaptığı konuşmaların mahkeme huzurunda tekrar dinletilmesini istedi.
Mütalaa vermeden önce konuşan Cumhuriyet Savcısı Recep Bakırcı, delillerin kısmen tartışıldığını söyledi. Dosyanın yüzeysel tartışıldığını ifade eden Bakırcı, 700 sayfanın 7 sayfayla anlatılamayacağını belirtti. Ardından mütalaasını veren Bakırcı, iddianamede geçen gizli tanık ifadelerinin çıkarılması ve Beşir Atalay'ın yaptığı açıklamaların yer aldığı görüntülerin izlenmesi talebinin reddini, sanıkların tutukluluk hallerinin ise devamını istedi.
Bunun üzerine mahkeme heyeti, karar için duruşmaya saat 15.30'a kadar ara verdi.
(MSA-GS-Y)

25.01.2013 13:14:04 TSI

Editör: Wan Haber