İlçeye bağlı Kurultu Mahallesi’nde yaşayan Lütfi Filiz (38), 4 oğluyla birlikte Kilise mevkiinde ot biçmeye gitti. Lütfi Filiz’in oğulları otların arasında biri 3, diğeri ise 4 metre uzunluğunda 2 dev yılan gördü. 4 metre uzunluğundaki dev yılan ağaçların arasına kaçarken, diğeri ise çiftçilere saldırdı. Tırpanla kendilerini savunmaya çalışan vatandaşlar, daha sonra dev yılanı öldürdü.

Korku dolu anları anlatan Lütfi Filiz, 4 metre olan yılanın kaçtığını, diğerinin ise kendilerine saldırdığını söyledi. Çocuklarının çok korktuğunu ifade eden Filiz, “4 oğlumla birlikte ot biçmeye gittik. Ot biçerken iki dev yılan gördük. En uzunu yani yaklaşık 4 metre olan büyük yılan kaçtı. Diğeri ise bize saldırdı. Biz de elimizde bulunan ve ot biçmede kullandığımız tırpan ve dirgenle kendimizi savunmaya başladık. Dakikalar sonunda yılanı öldürdük. Canımızı zor kurtardık” dedi.

“ÇOCUKLAR KORKUDAN UYUYAMIYORLAR”
Çocuklarının gece korkudan uyuyamadığını belirten Filiz, “Benimle birlikte tarlada olan oğlum Fatih gece yatamadı. Gözünü her kapattığında yılanları görüp, korku ile uyanıyor. O bölgede yıllardır hep dev yılanlar görüyoruz. Sadece çocuklar değil büyükler de o bölgeye gitmeye korkuyor. Bizim de tarlalarımız orada, mecburen oraya gitmek zorunda kalıyoruz” şeklinde konuştu.

'VAN GÖLÜ CANAVARI' YORUMU
Dev yılanlarla ilgili Van Gölü canavarı yorumunda bulunan vatandaşlar ise “Bu bölgenin dışında İn Mahallesi ve çevresinde de bu dev yılanları var. Bazıları da göle giriyorlar. Bir çok vatandaşımız beklide bu yılanları gölde gördüğünde canavar sanmış olabilirler. Kesin bir şey demek zor ama bu yılanları Van Gölü canavarına benzetmiş olabilirler” dediler.

Editör: Wan Haber