İpekyolu ilçesindeki Ahmet Yurtsever Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde AFAD ekiplerince düzenlenen tatbikat öncesi öğrencilere eğitim verildi.

Eğitimin ardından düzenlenen deprem ve yangın tatbikatı gerçeği aratmadı. Tatbikatın ardından açıklamalarda bulunan İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer; öğrenciler için çok önemli bir tatbikat yapıldığını belirterek, “Emeklerinden dolayı AFAD ekiplerine çok teşekkür ediyoruz. Bilindiği üzere deprem bölgesinde yaşayan bir topluluğuz. Her an için deprem riski ile karşı karşıyayız. Bu anlamda deprem tatbikatı öğrencilerimiz için çok önemlidir. Gerçeğinden hiçbir farkı olmayan bir saha çalışması oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Okulumuzun idaresi, öğretmenleri ve öğrencilerimiz olayın önemini çok iyi bildiklerinden, ortaya son derece harika bir çalışma çıktı. Bu tatbikatlar ara ara değişik okullarımızda yapılacak” dedi.

Öğrenciler ise, tatbikatın kendileri açısından faydalı olduğunu belirterek, “Okulumuz ve arkadaşlarımız için faydalı oldu. Bilmediğimiz şeyleri özellikle deprem anında neler yapmamız gerektiğini öğrendik. Bizleri bu konuda bilgilendirdikleri için AFAD ekibine ve yetkililerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştular. (iha)

Editör: Wan Haber