Beşyol Meydanı’nda öğle saatlerinden itibaren bir araya gelen binlerce kişi bir yandan değişik sloganlar atarak FETÖ terör örgütüne tepkilerini gösterirken, bir yandan da Yenikapı’daki tarihi mitingi sinevizyondan takip etti. Siyasi parti liderlerinin konuşmalarını dikkatlice dinleyen Vanlılar, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın sahneye çıkmasını ise büyük bir heyecanla karşıladı. Son olarak milyonlara hitap Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın platforma çıkmasıyla meşaleler yakan Vanlılar, hep bir ağızdan slogan atarak sevinçlerini gösterdiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı konuşmanın ardından Van’daki platforma ise Van Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekinci, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ile bazı siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri birlikte çıkarak halkı selamladı.

Burada konuşan Beşir Atalay, bu gecenin Türkiye için tarihi bir gece olduğunu belirterek, “Bütün siyasi parti liderleri tarihimiz boyunca böyle hiçbir araya gelmemiştir. Genelkurmay Başkanı’ndan Diyanet İşleri Başkanı’na kadar ve Türkiye’nin her yerinden gelenler orada. Türkiye tarihi bir dönemden geçiyor. Şehitler verdik, yaralılarımız var, gazilerimiz var. Ama bütün bunlar, milletimizi de bütünleştirdi. Van’da böyle kalabalıkları mitinglerde bile göremezdik. Bakın milletimizi bütünleştirdi. Milletimiz bir birinin farkına vardı. Milletimiz bu güzel bayrağımızın farkına bir kere daha vardı ve her yer bayrak” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından demokrasi mitingi devam ediyor. (İHA)

3-743.jpg
4-547.jpg
5-498.jpg
6-319.jpg
7-131.jpg
Editör: Wan Haber