Bakan Binali Yıldırım’ın dünkü Van programında K Belgeleri ile ilgili önemli gelişme oldu. Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Başkan Yardımcısı Ayhan Fidan, ESOB Başkanı Faruk Alpaslan ve AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, Van’da K Belgeleri Ofisi’nin olmamasından dolayı yaşanan sıkıntılar ve sorunun giderilmesi için Bakan Binali Yıldırım ile görüştüler.


VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, hazırladığı raporu Bakan Yıldırım’a sunarken, sorunun giderilmesi gerektiğini, binlerce nakliyeci esnafının mağdur olduğunu ifade etti. Nadiroğlu, ağır kış koşulları nedeniyle en küçük işlem için Diyarbakır’a gitmek zorunda kalan nakliyeci esnafının mağdur olduğunu, ayrıca büyükşehir olan Van’da bu konu için bir birim kurulması gerektiğini söyledi. VATSO Yönetim Kurulu Başkanı, Van’ın çevresindeki illerin çekim merkezi ve buluşma noktası olduğunu, Van’da K Belgesi Ofisi kurulması durumunda çevresindeki iller olan Hakkari, Muş ve Bitlis’e de hizmet vereceğini söyleyerek Bakan Binali Yıldırım’dan Van’da K Belgesi Ofisi’nin mutlak suretle kurulmasını talep etti. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise sorunun giderileceğini belirterek “Bizler kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Van’da K Belgeleri Ofisi kurulması için hemen çalışma başlatılacak. En kısa sürede nakliyeci esnafının işlemlerini yürütecek bir birim kurulacaktır” dedi.


Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın, bu konuyu üyelerinle, nakliyeci esnafınla paylaş onlara bu müjdeyi ver dediğini belirterek “Bu gelişmelerden sonra bizlere destek veren herkese teşekkür ederim. Sayın Bakanımız bu konuda ilettiğimiz tüm taleplerimizi kabul etmiştir. Kendisine ayrıca teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber