Törenin yapılacağı Cumhuriyet Caddesi, sabahın erken saatlerinde trafiğe kapatılırken, çevrede ise geniş güvenlik önlemi alındı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu ve Belediye Başkan Vekili Fazıl Kaya'nın halkı selamlaması ile başladı. Vatandaşlar, çocukları ile birlikte ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak katıldıkları törende bir konuşma yapan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, cumhuriyetin 90’ıncı şeref yılını kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. Bölgede yaşanmakta olan sürecin arkasında var olan vizyonu, hiç kimsenin görmezden gelmemesi ve bu huzur ortamının korunması için katkı koymaktan geri kalmaması gerektiğinin altını çizen Vali Doğan, “Vatandaşlarımızın vizyonumuzu tam anlamıyla kabullendiğinden şüphe duymuyorum. Görüyorum ki bugün Van, düne göre geleceğine daha umutlu bakmaktadır. Bu umudun yeşermesi için, çözüm sürecinin sıcak ikliminde kardeşliğimizi ve huzur algımızı daha da pekiştireceğiz. Güzel Van’ımızı daha da güzel yapacağız. Bunu merkeziyle, ilçeleriyle, mahalleleriyle ve köyleriyle hissedeceğiz” dedi.

Konuşmasında, vatandaşlara birlik ve beraberlik mesajı da veren Vali Doğan, “Gelin birlikte daha müreffeh Van için omuz omuza verelim. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin nimetlerinden yararlanarak, daha güçlü bir Van için gönül birliği yapalım” şeklinde konuştu.

Törende şiirler okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu. Cumhuriyetin 90. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde, ilköğretim okulları arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Doğan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu ve Belediye Başkan Vekili Fazıl Kaya tarafından verildi.

Cumhuriyet Bayramı, resmi geçit töreni ile son buldu.

Editör: Wan Haber