Newroz Bayramı dolayısıyla Atatürk Kültür Parkı'nda düzenlenen kutlamalara Van ve ilçelerden çok sayıda vatandaş katıldı. Kutlamalara katılan vatandaşlar, polisler tarafından üzerleri tek tek arandıktan sonra alana alındı. Etkinlikte bir konuşma yapan BDP Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bekir Kay, projelerini açıkladı. Kaya, eğitim, sağlık, ulaşım, bisiklet ve yaya yollarından park sorununa kadar birçok projelerinin olduğunu ve bunlardan bazılarını açıkladığını ifade etti. 


Yapılan konuşmalarından sonra kürsüye çıkan Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk, başlatılan barış sürecini ve Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır'daki Newroz kutlamalarında okunan mektubunu önemsediklerini bildirerek, "Buna karşı hükümetin, devletin nasıl bir tutum alacağını göreceğiz. Barışa ve çözüm sürecine nasıl bir proje sürecek göreceğiz. Büyük bir özveri ve fedakarlıkla BDP, barış için devlete bir yanıt vermiş oluyor. Artık tek taraflı olarak sürecin ilerlemesi mümkün değildir. Barış için çözüm için somut adımlar atılmalıdır. Bundan sonra top hükümettedir. Seçimlerden sonra barış ve çözüm için somut adımlar atılmazsa bilsinler ki Kürtler demokratik özerklik kurmak isteyecektir" dedi.


Konuşmaların ardından yaklaşık 1 ton ağaç kullanılarak Newroz ateşinin yakıldığı kutlamalara katılan vatandaşlar, bir taraftan piknik yaparken bir taraftan da yöresel sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde halaylar çekti.



 

galeri.PNG

Editör: Wan Haber