WanHaber.com - Ajanslar

İtfaiye meydanında düzenlenen mitinge katılmak üzere birçok sendika ve dernekten yüzlerce kişi Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanarak yürüyüşe geçti. Mitingin tertip komitesi üyeleri yürüyüş boyunca başta polis ve askerler olmak üzere vatandaşlara karanfil dağıttı. Yürüyüşün yapıldığı geçiş güzergahında geniş güvenlik önlemleri alınırken, polislerin ellerinde silah olmaması ise dikkat çekti. Yapılan yürüyüş sırasında hamal arabasıyla yük taşıyan 24 yaşındaki Soner Göl ise, bayramdan haberi olduğunu ancak ekmek parası için bu günüde çalışarak geçirmek zorunda kaldığını dile getirdi. Vatandaşlar ise mitingin yapılacağı alana üst aramasından geçirilerek alındı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanlığı’nın da pankartlarla katıldığı kutlamalarda, mitin alanında bulunan Anti Kapitalist Müslümanlar Derneği üyelerini açtığı ‘Allah, Ekmek, Özgürlük’, ‘Abdestli kapitalizme hayır’ yazılı pankartlar ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Che Guevara'nın fotoğraflarının bulunduğu bayraklar renkli görüntülere sahne oldu. 

Tertip Komitesi Başkanı Nizamettin Bağlan’ın açılış konuşmasını yaptığı mitingde BDP PM Üyesi İhsan Coşkun ve son olarak BDP Van Milletvekili Özdal Üçer de birer kısa konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından, Van Valisi Münir Karaloğlu ve Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul'un kutlama mesajları okundu. Daha sonra ses sanatçıları ve grupların sahne aldığı mitingde vatandaşlar, şarkıları eşliğinde halay çekip 1 Mayıs’ı kutladılar.

1 Mayıs programı sona erdiğinde 2 çıkış kapısından birinin kapatılması büyük protestoye neden olurken diğer kapıdan çıkan vatandaşlar ise Cumhuriyet Caddesi'ne doğru slogan atarak yürüyüşe geçti. Onlarca sivil polis ve yüzlerce çevik kuvvetin kısa süreli müdehalesinden sonra halk ara sokaklara dağıldı.

""

""

""

""

""

""

""

""

Editör: Wan Haber