Bebek ve çocuk ölümlerini ve önlenebilir sakatlıkları azaltmak amacıyla Van İl Sağlık Müdürlüğü 112 İl Ambulans Servisi Eğitim Birimi tarafından düzenlenen dört günlük kurs sona erdi. Çocuklarda ileri yaşam desteği modül eğitim programında, çocuklarda temel yaşam desteği, solunum sıkıntısı, kardiyak yaşam gibi konular hakkında Van, Bitlis ve Muş illerinden gelen doktor, paramedik, acil tıp teknisyenine eğitim verildi.

Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Bengü Araz, Van’da 4. eğitimin düzenlendiğini ve şimdiye kadar 110 kişinin eğitim aldığını belirtti.

Düzenlenen 4 günlük eğitimde 112 Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü istasyonlarında görev yapmakta olan personellerin katıldığını ve çocuklarda ileri yaşam desteği konusunda teorik bilgilerin yanında, çocuk ve bebek uygulama maketleri üzerinde uygulamalı eğitimlerde verildiğini sözlerine ekleyen Araz, sağlık personeline verilen eğitimde işlenen konuların ise; çocuklarda temel yaşam desteği, solunum yetmezliği ve şokun tanımlanması, hava yolunun açılması ve solunumun sağlanması, şok ve kardiyak arrest tedavisi, damar yolu açma, ritim bozuklukları, travma durumunda yeniden canlandırma uygulamaları ve omurga tespiti, yeniden canlandırma sonrası çocuğun stabilizasyonu ve taşınması olduğunu ifade etti.

Eğitime katılım sağlayanlara katılım belgesi verildi. İHA

Editör: Wan Haber