Açıldığından beri skandal haberlerle gündeme gelen Kevenli TOKİ ilköğretim okulunda sorunlar bitmezken, açıldığından beri kaloriferleri yanmayan okul için İl milli eğitim müdürü A.İhsan Sayılır Sorun TOKİ müteahhit’inden kaynaklanıyor, bizim de yapabileceğimiz bir şey yok” diyerek çocukları kendi kaderleriyle baş başa bıraktı.




Haber: İshak KARA/ÖZEL- Van Haber



TOKİ (Toplu Konut İdaresi) tarafından Kevenli bölgesine yaptırılan TOKİ ilk öğretim okulunda okuyan iki bin kadar öğrenci, kaloriferlerin yanmaması nedeniyle donma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.

Eğitim ve öğretim verdiği günden bu yana birçok skandalla adı anılan Kevenli TOKİ İlköğretim okulunda sorunlar bitmedi.
Yaklaşık bir ay öncesinde, sekiz yaşlarındaki kız çocuğunun kaçırılarak tecavüz edildiği haberiyle Van gündemini sarsan TOKİ Kevenli ilköğretim okulu, karşı karşıya olduğu bakımsızlık ve kirlilikle de haber konusu olmuştu.
Bu kez de öğrenci velileri okula dair yeni bir şikayetle gazetemize başvurdular. 

Öğrenci velilerinin şikayet konusu tüyler ürperten cinsten.
Gazetemizi ziyaret eden ve telefonlarla başvuran öğrenci velileri, yaşanan ağır kış koşullarına rağmen okul binasında kaloriferlerin bu güne kadar hiç yakılmadığı iddiası…


2 BİN ÖĞRENCİ OTURDUKLARI SIRALARDA TİTRİYORLAR


Öğrenci velilerinin şikayeti üzerine ziyaret ettiğimiz okulda kaloriferlerin yanmadığı iddiası doğru çıktı.

Fevzi Geyik, Kurubaş ilköğretim ve Kevenli TOKİ ilköğretim öğrencilerinden toplamda iki bin kadar öğrencinin bulunduğu okulda kaloriferler yanmıyor.
Dağdan esen soğuk rüzgarlar karşı korunabilmek için, öğrenciler, sıralarda birbirlerine sokularak eğitim görürken, öğretmenler ise üstlerine giydikleri kalın giysilerle soğuklardan korunmaya çalışıyorlar.

Binadaki camların çoğunun kırık olduğu okulda temizlik işleri ise, birkaç gün öncesinde gönderilen geçici İŞ-KUR elemanları tarafından yapılıyor.
Ağır kış koşullarının gittikçe şiddetlendiği bu günlerde, öğrencilerin dramını gören kimse yok.



AİLELER VE EĞİTİMCİLER ENDİŞELİ


Kaloriferlerin yanmaması nedeniyle çocukları donma tehlikesiyle karşı karşıya olan aileler ise yetkililerden olaya müdahale etmesini aksi durumda çocuklarını okula göndermeyeceklerini söylüyorlar.

Kaloriferlerin yanmaması durumunda her türlü hastalığın baş göstereceğini dile getiren öğrenci velilerinden Fatma Aslan “çocuğuma bir şey olursa ben o valinin yakasına yapışacağım. Onların rahatı yerinde Vali buraya çocuğunu üç gün göndersin bakayım. Bunlar açıkça bizi cezalandırıyorlar. Gelip görsünler burayı. bu sıralara üç saat otursunlar bakayım, dayanabilecekler mi?”

İsminin yazılmasını istemeyen bir eğitimci de “Allah rızası için bu çocuklar burada nasıl okuyacak. Bu bölge kentin en soğuk bölgesi ve bu okul açıldığından beri kaloriferler yanmadı. Bir süre önce il milli eğitim müdürü buraya geldi, okulumuz yöneticileri bu sorunu kendilerine ilettiler ama sayın müdürümüz “valla yapabileceğimiz bir şey yok. bu müteahhittin hatasından kaynaklı bir olay” diyerek okuldan ayrıldı” dedi.


Kaloriferleri yanmayan, elektrikleri sık sık kesilen ve binadaki çoğu camların kırık olduğu okulda, iki bin kadar öğrenci eğitim almaya devam ederken, yetkililerin soruna acil çözüm bulup bulmayacağı meçhul.

Editör: Wan Haber