Van'da geçen yıl meydana gelen depremlerin ardından TOKİ tarafından yaptırılan afet konutlarının teslimi devam ederken, su ve ısınmayla sorunların giderilemediğini söyleyen CHP İl Başkanı Cemal Şen, basın açıklaması yaptı.

 

Şen, "İnsanlar, doğalgazlı olduğu söylenen evlerinde soba kurup ısınıyor. Taşıma suyla ihtiyaçlarını gideriyor. Öve öve bitiremedikleri konutlarını hali bu" dedi. 

Geçen yıl 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde Van'da meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından TOKİ tarafından, evleri yıkılan depremzedeler için kentin 5 ayrı bölgesinde afet konutlarının inşasına başlandı. Yapımı tamamlanan konutlar da çekilen kuralarla hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Ancak bazı bölgelerde halen su ve ısınma sorunu çözülemediği için depremzedeler konutlara taşınamıyor. Taşınanlar arasında birçok aile de evlerine kurdukları sobalarla ısınırken taşıdıkları sularla ihtiyaçlarını gideriyor. 

TOKİ konutlarında yaşanan sıkıntıları dile getirmek amacıyla CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, yaptığı incelemelerin ardından basın açıklaması yaptı. Bazı depremzedelerin de destek verdiği Şen, şunları söyledi: 

"Manzara ortada. Konutların tamamına yakını kullanılabilir durumda değil. Konutların su sorunu, ısınma sorunu karşılanmamış durumda. Çevre düzenlemesi ve ibadethaneleri, eğitim alanları bitirilmemiş. İnsanlar doğalgazlı olduğu söylenen evlerinde soba kurup ısınıyor. Taşıma suyla ihtiyaçlarını gideriyor. Öve öve bitiremedikleri konutlar bakın ne halde. Bir yılda teslim ettiğiniz konutlarda halen iki yıllık iş var. Bu nedenle, burada kalmak zorunda kalan vatandaşlarımız büyük sıkıntılara katlanarak yaşam mücadelesi veriyor." 

Editör: Wan Haber