"Ekolojik Bir Kent" sloganı ile dünya çevre kirliliğine dikkat çekmek isteyen Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bu kapsamda kentte çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Bugün, Sanat Parkı'nda çeşitli etkinlikler ile çevre gününe dikkat çekmeye çalışacağı belirtilen Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir de açıklama yaptı. 5 Haziran tarihinin doğal çevrenin korunması amacıyla Dünya Çevre Günü olarak kutlandığını belirten Daire Başkanlığı, tabiatının korunması, küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunması ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak zorunda olduklarını, bunun için de tüm insanlığın ortak sorunu olan çevre kirliliğinin önlenebilmesine, tüm kurum ve kuruluşların katkı sunmaları gerektiği açıkladı.

"ÇEVRE İÇİN BİR PEDAL DE SEN ÇEVİR" 

Çevre kirliliği sorununa dikkat çekmek için Büyükşehir Belediyesi olarak düzenleyecekleri etkinlikler ile ekolojik kent, ekolojik toplum ve ekolojik belediye şiarıyla çalışmalarını sürdürdüklerini açıklayan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, yapacakları etkinlikler ile sadece 5 Haziran Dünya Çevre Günü'ne özel olmamakla beraber çevre konusunda farkındalık yaratmak ve bilinçlendirmeyi amaç edindiklerini kaydetti. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, etkinlikler kapsamında bugün Sanat Parkı'nda çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Etkinliklere kent halkını davet eden Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, ayrıca 'Ekolojik Bir Toplum İçin Bir Pedal da Sen Çevir' sloganı ile kent halkının bisikletleri ile etkinliğe katılmalarını istedi. Etkinlikler kapsamında Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden (YYÜ) Prof. Dr. Mustafa Sarı tarafından bir konuşma gerçekleştirileceği de belirtildi. Yine geri dönüşüm konulu gösteri, tiyatro, film gösterimi düzenleyeceği de belirtildi Son olarak ise kent merkezinde bisiklet turu yapılacak.

Editör: Wan Haber